Vijfde winst op rij voor Ysselsteyn

Ysselsteyn-Resia 3-1 (2-1).

Doelpunten: Frank Jespers, Dennis Teunissen en Boy Geerets.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn zet zijn opmars voort in de vierde klasse F. De thuiswedstrijd tegen Resia eindigde in een 3-1 zege voor de ploeg van trainer Ruud Jenneskens. Het betekende alweer de vijfde winst op rij.

De Ysselsteyners kwamen sterk uit de startblokken en leidden na twaalf minuten al met 2-0. Nadat Frank Jespers al vroeg de lat raakte, was het even later toch raak. Uit een voorzet van Dennis Teunissen opende Frank Jespers de score: 1-0. Vlak daarna waren de rollen omgedraaid. Ditmaal was Jespers de aangever en Dennis Teunissen schoot de 2-0 binnen. De supporters dachten al aan een monsterscore maar na het overdonderende begin nam de thuisploeg wat gas terug. Daardoor kon de tegenstander uit Wellerlooi terugkomen in de wedstrijd. Ysselsteyn raakte in de verdrukking en Maik Michiels (ex-Venray) zorgde vlak voor rust voor de aansluitingstreffer: 2-1. Na de thee ging het duel een poosje gelijk op. Gaandeweg nam Ysselsteyn weer het heft in handen. Een kwartier voor tijd profiteerde Frank Jespers bijna van een misser van de Resia-doelman, maar opnieuw stond de lat in de weg. Vier minuten later viel toch de beslissing. Boy Geerets scoorde de 3-1 uit een prachtige voorzet van Dennis Teunissen.

Verlies Sporting

Sporting ST-Reuver 0-1 (0-0).

SWOLGEN | Hekkensluiter Sporting ST verloor met de kleinst mogelijke cijfers (0-1) van koploper Reuver in de vijfde klasse E.

Het was niet te zien dat het een kop-staart-duel was. Bij de thuisploeg ontbraken behalve de geblesseerde Michel Kleven ook de broers Rutten. Mike vanwege zijn werk terwijl Ramon in Australiƫ verblijft. Reuver domineerde in de openingsfase. De paal, de lat en keeper Bram Willems voorkwamen een vroege tegentreffer.

Daarna herstelde het hardwerkende Sporting ST zich uitstekend. De thuisploeg werd steeds sterker en schakelde de gevaarlijkste Reuver-spelers uit. In de 65e minuut namen de bezoekers na een goed afgeronde aanval toch de leiding: 0-1. In de 80e minuut kwam Sporting ST na een afgeslagen corner nog dicht bij de gelijkmaker. Maar de kopbal was Marco Pennings was een prooi voor de doelman van Reuver.