Volharding wint cruciaal duel

Volharding-Deurne 1-0 (0-0).

Doelpunt: 70. Jip Verstegen 1-0. Scheidsrechter: Van Daal (Heeswijk-Dinther). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Tim Brouwer, Roel Gerrits (Volharding); Wim Verbeek, Mark Kuijpers en Ruben Sonnemans (Deurne).

Volharding: Wieleman; Schepens, Gerrits, Kessels en Albers; Verstegen, Blenckers en Evers; Lenkens (73. Van den Bosch), Brouwer en Van Rens (82. Beurskens).

VIERLINGSBEEK | Volharding droeg door de cruciale 1-0 thuiszege op rivaal Deurne de rode lantaarn over aan De Valk in de eerste klasse D. De Vierlingsbekers hadden het succes dringend nodig. De laatste zege dateerde alweer van 1 oktober toen Venray met 1-3 werd verslagen.

Daarna kelderde de nieuwkomer van de zevende naar de veertiende plaats. Door de winst staat Volharding twaalfde en heeft weer aansluiting met de veilige clubs.

Trainer Sjoerd van der Coelen had zijn elftal intact gelaten na de 2-2 remise bij Bekkerveld. Heel veel keus heeft Volharding momenteel ook niet door de vele blessures.

De rood-witten leverden tegen Deurne een prima teamprestatie. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Deurne had het meeste balbezit, maar creƫerde geen enkele kans. De defensie onder leiding van Roel Gerrits gaf niets weg. Volharding kwam niet verder dan enkele afstandschoten.

Na rust ontbrandde het duel pas echt. Het eerst gevaar kwam van Deurne. Doelman Gerben Wieleman redde uitstekend toen Ruhendrey Martina vrij voor hem opdook. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Na doelpogingen van Tim Brouwer en Jip Verstegen had Jasper Lenkens pech toen hij de onderkant van de lat trof.

In de 70e minuut viel toch de beslissende treffer. Marc van Rens speelde zich knap vrij, haalde de achterlijn en bediende de meegekomen Jip Verstegen op maat. De captain schoot de bal beheerst langs doelman Bukkems. Hij zette de thuisploeg op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong. Deurne probeerde daarna nog van alles en was ook nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kwam Volharding goed weg toen Harm van der Steen de paal trof. Aan de andere kant had de Vierlingsbeekse ploeg de score verder kunnen opvoeren. Maar Tim Brouwer, Jip Verstegen en Joep Beurskens slaagden er niet in de 2-0 op het scorebord te zetten. Desondanks bleven de zeer belangrijke drie punten in Vierlingsbeek.