Nieuwe doelman voor Venray?

VENRAY | Venray krijgt wellicht tijdens de winterstop versterking van een nieuwe doelman.

Keeper Tom Boonen van tweedeklasser Veritas heeft overschrijving aangevraagd naar Venray. Boonen studeert en woont in Nijmegen. Hij heeft al enkele keren meegetraind met de Venrayse selectie. Het verzoek om overschrijving ligt bij de KNVB.

Van Sambeek gaat Leunen trainen

LEUNEN | Vincent van Sambeek (52) uit Haps gaat per 1 januari 2017 aan de slag als hoofdtrainer van vierdeklasser Leunen.

Hij is de opvolger van de onlangs vertrokken Paul Cuppen die een functie aanvaardde bij de KNVB. Van Sambeek heeft momenteel het tweede elftal van Olympia'18 onder zijn hoede. Hij is al zes jaar als trainer actief bij de Boxmeerse club. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar bij zijn nieuwe club.

Ron Spruit gaat door bij Oostrum

OOSTRUM | Ron Spruit heeft zijn contract bij vierdeklasser Oostrum met een jaar verlengd.

De voetbaltrainer uit Venray is bezig aan zijn eerste seizoen bij de rood-witten die in de subtop staan van 4G. Spruit begon zijn trainersloopbaan bij Venray, waar hij onder meer het tweede elftal onder zijn hoede had. In 2011 maakte hij bij derdeklasser Baarlo zijn debuut als hoofdcoach. Hij bleef er drie seizoenen. Na een rustpauze ging Ron Spruit medio 2016 aan de slag bij Oostrum als opvolger van Ruud Custers.

Hoebergen vertrekt bij Sporting ST

SWOLGEN | Piet Hoebergen vertrekt na afloop van dit seizoen bij vijfdeklasser Sporting ST.

Beide partijen hebben in onderling overleg besloten het contract niet te verlengen. De voetbaltrainer uit Meijel is bezig aan zijn tweede seizoen bij de fusieclub uit Swolgen-Tienray. Daarvoor had Hoebergen het tweede elftal van RKMSV onder zijn hoede.

Sporting ST is op zoek naar een opvolger. Kandidaten kunnen zich melden bij bestuurslid Emile Beurskens, e-mail: voetbalzaken@sporting-st.nl.

Blessures spelen Holthees parten

Sambeek-Holthees 3-1 (1-1).

Doelpunt: Roy Evers.

SAMBEEK | Het door blessures gehavende Holthees zag zijn opmars stranden in de vijfde klasse G. De blauw-witten leden een 3-1 nederlaag op bezoek bij Sambeek.

Trainer Hans Winkelhag kampte vooral met problemen in de aanvalslinie. Rik Baltussen (ziek) en Wilco Stiphout (geblesseerd) ontbraken. Daardoor maakte verdediger Roy Evers noodgedwongen zijn opwachting in de voorhoede.

Na tien minuten brak de thuisploeg de score open: 1-0. Vlak voor rust kwam Holthees verdiend langszij door een treffer van Roy Evers. Vanaf de rand van de zestien schoof hij de bal in de verre hoek: 1-1.

Na een kwartier in de tweede helft nam Sambeek uit een vrije trap opnieuw de leiding: 2-1. Vlak daarvoor was er een goede kans voor Ser van Es die zijn uithaal net langs de paal zag verdwijnen. Een nieuwe tegenvaller voor Holthees was dat Van Es even later geblesseerd uitviel. Na ruim een uur kreeg de thuisploeg een penalty na een overtreding van Holthees-verdediger Denny Loenen: 3-1.