Afbeelding

Sixties centraal in Witte Hoeve Venray

Venray | In De Witte Hoeve in Venray wordt op zondag 18 december vanaf 16.00 uur een Sixtiesdag gehouden onder de naam Rockin around the Christmas three.

Op veler verzoek is de band The Explosion Rockets (foto) uit Nederland weer in De Witte Hoeve te zien. Deze formatie die al sinds de jaren '60 bezig is bestaat onder meer uit frontman zanger Ruud Kuypers en gitarist Joost Roest. De band speelt een repertoire met muziek van onder andere Elvis, Ricky Nelson, Shakin Stevens, Jerry Lee, Carl Mann en Chuck Berry.

De tweede band die optreedt, is The Wieners uit Nederland. De leden van The Wieners spelen muziek van Buddy Holly en The Everly Brothers. Verder zijn de rock-'n-rolldansers van The Thunderbirds aanwezig. Kaarten reserveren kan via telefoon (0478)580624-581626, e-mail l-linders@home.nl of aan de avondkassa.


Kerstconcert Oirlo

Oirlo | Op zaterdagavond 17 december geeft fanfare Ons Genoegen uit Oirlo het jaarlijkse kerstconcert.

Dit jaar in de kerk van Oirlo, waar samen met zangensemble Angels Rule een gevarieerd kerstprogramma wordt uitgevoerd. De ruim vijftig muzikanten van fanfare Ons Genoegen brengen onder leiding van dirigent Johan Smeulders een programma met veel bekende kerstnummers in allerlei verschillende muziekstijlen en arrangementen. Voor Smeulders is dit het eerste grote concert dat hij geeft met fanfare Ons Genoegen. Het semiprofessionele zangensemble Angels Rule is een zangensemble dat nummers van allerlei genres ten gehore kan brengen. Het ensemble staat onder leiding van Roel Verheggen, die al ruim twintig jaar in het vak zit. Naast Roel Verheggen als zanger telt het ensemble de drie zangeressen Marlies Driessen, Caroline Ermers en Anneke Miggiels die allemaal ook al ruim tien jaar muzikaal actief zijn. Het zangensemble wordt begeleid door toetsenist Robert Lemmens. De entree is vrij en het programma begint om 19.30 uur.

Na afloop is er nog een samenzijn in gemeenschapshuis De Linde in Oirlo. Naast het kerstconcert heeft Ons Genoegen nog enkele andere kerstactiviteiten. Zo luistert de fanfare op kerstavond 24 december om 21.00 uur de kerstviering in de kerk van Oirlo muzikaal op. Verder luistert het opleidingsorkest van de fanfare op tweede kerstdag de viering
van 10.00 uur op.