Venray nadert bedreigde zone

Venray-SC Susteren 1-3 (0-1).

Doelpunten: 29. Bart Dings 0-1; 75. Kevin Hoffmans 0-2; 77. Stef van Dijck 1-2; 79. Kevin Hoffmans (strafschop) 1-3. Scheidsrechter: Theelen (Roermond). Toeschouwers: 225. Gele kaart: Angelo van Mil (Venray), Thomas Sevriens, Wessel Ronckers, Rik Teunissen en Tom Timmermans (Susteren).

SV Venray: Strumpen; Gielens, Koenen, Van Dijck en Van der Waerden; Stiphout, Van Mil en Egelmeers; Deenen, Shala (67. Tastan) en Kleuskens (46. Vievermans).

VENRAY | Een onmachtig Venray verloor zaterdagavond in de vrieskou met 1-3 van SC Susteren in de eerste klasse D. Door het vijfde thuisverlies op rij naderen de rood-witten de bedreigde zone.

Trainer Stef Sijbers had zijn ploeg op een plaats gewijzigd. Ron Kleuskens keerde terug in de basis. Bram Vievermans. die zaterdagmiddag al een wedstrijd in de A1 speelde en drie keer scoorde, begon op de bank. Opnieuw miste de Venrayse ploeg stootkracht voorin. De nog niet geheel fitte Armend Shala startte toch in de basis. Op de vleugels speelde Ron Kleuskens heel ongelukkig terwijl de zwaar bewaakte Wesley Deenen weinig ruimte kreeg. Na een halfuur kwam SC Susteren, dat een afwachtende houding aannam, op voorsprong. Vanaf 25 meter plofte het schot van Bart Dings via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. De beste kans kreeg Venray direct hierna uit een hoekschop. Frank Gielens kopte in vrije positie over het doel.

Na de pauze verscheen aanvoerder Angelo van Mil in de spits. Bram Vievermans verving op links Ron Kleuskens. Venray probeerde het wel maar de ploeg mist momenteel het zelfvertrouwen. Het gevaarlijkste moment kwam halverwege de tweede helft van Armend Shala die een afvallende bal gevaarlijk retourneerde, maar doelman Joshua Cleber bracht redding. Een kwartier voor tijd viel het doek toen topschutter Kevin Hoffmans raak kopte uit een vrije trap: 0-2. Venray leefde nog even op toen Wesley Deenen een hoekschop nam. De opgekomen Stef van Dijck schoot de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Verder kwamen de rood-witten niet. Want twee minuten later legde arbiter Theelen de bal op de stip na een schermutseling in het Venrayse strafschopgebied. Kevin Hoffmans liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-3.