Steun voor voedselbank

Venray | Voedselbank Limburg-Noord, met haar hoofdvestiging in Venray, krijgt van het Oranje Fonds een bijdrage van 10.000.

Dit geld is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe transportbus met laadklep en koeling. De nieuwe bus stelt de Voedselbank in staat om ook de komende jaren te blijven voldoen aan de landelijke voedselveiligheidsvoorschriften. Zowel vers als diepvriesvoedsel kan daarmee veilig en efficiënt worden opgehaald bij winkels en bedrijven en weer worden bezorgd bij de verschillende uitgiftepunten.

Hoewel nog niet het volledig noodzakelijke bedrag gedekt is, komt de aanschaf met de bijdrage van het Oranjefonds wel een stuk dichterbij.


Vincent van Gogh start leertuin

Venray | Vincent van Gogh start een leertuin met de titel Samenspel. In de leertuin wordt gewerkt aan nieuwe vormen van geestelijke gezondheidszorg (GGZ) die bijdragen aan de transformatie van de GGZ en de kosten per cliënt reduceren.

Meer mensgerichte zorg, die tot stand komt in samenspel met de omgeving van de cliënt, is daarbij het uitgangspunt. Vincent van Gogh en zorgverzekeraar Coöperatie VGZ hebben hiervoor een overeenkomst gesloten voor een periode van vijf jaar. De GGZ staat onder druk: de groeiende zorguitgaven en de discussie over de zorgkwaliteit vragen om een antwoord. Met de leertuin proberen Vincent van Gogh en VGZ daar een bijdrage aan te leveren. De filosofie achter de leertuin is dat kwaliteitsverbetering de beste weg is naar beheersbare kosten. In de leertuin Samenspel werken de initiatiefnemers, samen met ketenpartners, toe naar een GGZ waarin de cliënt centraal staat, vanuit een andere kijk op psychisch lijden. Oplossingen die bijdragen aan betere zorg en betaalbaarheid zijn bijvoorbeeld: aanvulling van de één-op-één-behandeling met digitale oplossingen en samenwerking in de wijk, zodat psychisch kwetsbare personen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en wonen. De eerste zeven innovaties worden momenteel geïmplementeerd, in samenspel met de ketenpartners.

De komende periode wordt de impact van deze innovaties onderzocht. Wanneer innovaties succesvol blijken, worden ze opgeschaald, zowel binnen als buiten Vincent van Gogh. Er wordt gewerkt met de pilotgemeenten Horst a/d Maas en Venlo. Daarnaast zijn cliënten, ervaringsdeskundigen, huisartsen (Cohesie), POH-GGZ (Provico), Synthese en Zelfregiecentrum erbij betrokken en worden waar nodig andere ketenpartijen benaderd.


Kookworkshop Hartgroep

Venray | Hartgroep Support verzorgt op dinsdag 20 december in de kookstudio van Eda Specialiteiten in Venray een kookworkshop met als thema Kerstfeest, minder zout en toch lekker.

Het betreft een vijfgangen feestmaaltijd voor beginners en gevorderden. Tijdens een kookworkshop van Hartgroep Support leren de deelnemers met minder zout toch een heerlijke maaltijden op tafel te zetten. Voor abonnees van de Hartgroep kost de workshop 20 euro per persoon, niet-abonnees betalen 25 euro. De kookworkshop is toegankelijk voor iedereen met interesse voor gezond koken en is met name bedoeld voor chronisch zieken, zoals personen met diabetes of een hart- en vaataandoening, hun partners en mantelzorgers. Een ervaringsdeskundige geeft voorlichting over de veranderingen waarmee patiënten te maken krijgen en geeft suggesties hoe met deze leefregels om te kunt gaan. Daarna vertelt een professionele kok over gezond en lekker eten met minder zout. Voor meer informatie of aanmelding: kookworkshop@hartgroep.nl of bel met het Leefstijl team van de Hartgroep, telefoon 06-11193096, of kijk op www.hartgroep.nl.


Sporten in donker

Overloon | Van 27 tot en met 30 december wordt door volleybalvereniging Sportivo, badmintonvereniging Raaijmeppers, voetbalvereniging SSS'18 uit Overloon en korfbalvereniging DES uit Vierlingsbeek een blacklighttoernooi gehouden in de Raaijhal in Overloon.

Tijdens de dagen zijn er volleybal-, badminton-, korfbal- en zaalvoetbalwedstrijden in het donker. Sporthal de Raaijhal wordt volledig verduisterd met alleen blacklight verlichting. De belijning, netranden, ballen, shuttles, korven en goals worden beplakt met fluoriserende tape en beschilderd met lichtgevende verf. Het toernooi duurt vier dagen en per dag komt er een andere sport aan bod: volleybal (27 december), badminton (28 december), korfbal (29 december) en zaalvoetbal (30 december). Overdag zijn de toernooien voor de jeugd en 's avonds voor de volwassenen. Het mooist uitgedoste team per toernooi wint een prijs en uiteraard worden er ook sportieve prijzen vergeven. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.raaijhal.nl/nieuws/2.


Voetballen op ijs

Venray | Voetballen op ijs is gevaarlijk, maar Winterpret Venray laat dé droom van vele voetballers of mensen die dit gewoon een keer mee willen maken op zondag 18 december met de Bubbleball on Ice-Tour in vervulling gaan.

Iedereen kan deelnemen aan dit voetbalevenement op de ijsbaan op het Schouwburgplein in het winkelhart van Venray. Er wordt gespeeld in teams van vier tot acht personen. . De kosten voor dit evenement bedragen 5 euro per persoon. Van 17.00 tot 19.00 uur kan er onbeperkt worden gespeeld.

Opgeven kan door het sturen van een e-mail (met teamnaam en de namen van de spelers) naar het e-mailadres Bvanlierop@home.nl.