Hans Thomassen (links) en Bernie van Lierop zoeken nog steeds een maatje groter, een kerstboom van circa acht meter.
Hans Thomassen (links) en Bernie van Lierop zoeken nog steeds een maatje groter, een kerstboom van circa acht meter. Foto: Henk Lammen

"Twee voor twaalf voor kerstboom"

Venray | Komt er dit jaar rond de kerstdagen een grote kerstboom op de Grote Markt in Venray te staan of niet? Dat is nog altijd de grote vraag.

Door Ron Koenen

"Het is inderdaad twee voor twaalf", bevestigt secretaris Bernie van Lierop van de Stichting Winterpret Venray. "Na een oproep in nieuwsblad Peel en Maas kregen we meerdere bomen aangeboden. Daarvan leken er drie bruikbaar, maar uiteindelijk was geen van die drie geschikt. De ene kerstboom was te kaal, de andere te klein en de laatste vrijwel onbereikbaar. We zijn dus nog altijd naarstig op zoek naar een bruikbare kerstboom van circa 8 meter hoogte."

De klok tikt door, want over ruim een week, op vrijdag 16 december, vindt om 18.45 uur op de Grote Markt de activiteit Kerstboom in het licht plaats. "Met de officiƫle inzegening van de kerststal en het ontsteken van de kerstboom door deken Smeets en het ophangen van kerstwensen in de boom. Mochten we geen grote boom kunnen vinden, dan zou een kleinere kerstboom een alternatief kunnen zijn. Maar we gaan ervan uit dat we een dezer dagen toch een bruikbare boom op de kop weten tikken. We houden vertrouwen... ", aldus Van Lierop.

Nadat de kerstboom in het licht is gezet, vertrekt de stoet om 19.00 uur vervolgens onder begeleiding van de jeugdharmonie van Euterpe en de klanken van het carillon van de Grote Kerk naar het Schouwburgplein, voor de officiƫle opening en inzegening van de ijsbaan.

"Kerstboom in het licht is dit jaar door omstandigheden kleiner van opzet, er wordt bijvoorbeeld geen kerstverhaal door schoolkinderen uitgevoerd. Dat willen we volgend jaar toch wel weer graag oppakken, maar daarvoor was de tijd dit jaar gewoon te kort. Met Kerstboom in het licht 2.0 en de opening van de ijsbaan gaan we op vrijdag 16 december toch een feestelijke start geven aan de kerstperiode in het winkelcentrum van Venray", besluit Van Lierop.

Mensen die een kerstboom van circa 8 meter hoogte hebben en die kwijt willen, kunnen hiervoor contact opnemen met Bernie van Lierop via e-mail
bvanlierop@home.nl.