Aanpak illegaliteit op Roekenbosch

BLITTERSWIJCK | De arbeidsmigranten die illegaal op recreatiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck verblijven, moeten binnen een jaar zijn vertrokken. Het college heeft besloten op te treden nadat twee verzoeken bij de gemeente waren ingediend.

Huisvesting van arbeidsmigranten – evenals andere permanente bewoning – is in strijd met het bestemmingsplan van Het Roekenbosch. Omdat deze situatie al heel lang voortduurt en de mensen niet zomaar op straat kunnen worden gezet, hebben B en W voor een termijn van een jaar gekozen.

Daarnaast bekijkt de gemeente, samen met de eigenaar van Het Roekenbosch en de provincie, of de illegale bewoners van de huisjes - buiten het asielzoekerscentrum - toch kunnen blijven. Volgens B en W staat dit los van het aangekondigde optreden tegen illegaliteit. De reden om legalisering te onderzoeken is dat Het Roekenbosch inkomsten nodig heeft om over vier jaar – als het azc is gesloten – het vakantiepark grondig te renoveren. De huidige illegale bewoners kunnen alleen blijven als het beheer, leefbaarheid en veiligheid op het park niet in het geding zijn. De gemeenteraad neemt het uiteindelijk het besluit om bewoning door onder meer arbeidsmigranten toch toe te staan.