Afbeelding
Foto:

Tweede plek Krom dur d'n Bocht

Leunen | Joekskapel Krom dur d'n Bocht uit Leunen e.o. nam zaterdagavond als enige kapel uit Noord-Limburg deel aan de Limburgse Kampioenschappen Zaate Hermeniekes (LKZH) in Heythuysen.

In elf minuten werden onder meer de volgende nummers gespeeld: 'Pielhaze ien Rooy', 'Op de lolly', 'Vergeate' van Rowwen Hè ze, en een Happy Hardcore-medley. Met hun optreden behaalden de mannen de tweede plaats, met een minimale achterstand van 4,5 punt op winnaar Nuchter Vertroch uit Beek. Daarnaast pakte Krom dur d'n Bocht ook de prijs voor Zaatste Hermenie.


Minder banen weg bij Xerox

Venray | Bij kopieer- en printerfabrikant Xerox in Venray verdwijnen niet 150 banen, maar maximaal 55. Dat is afgelopen week medegedeeld aan het personeel van Xerox. De tonerfabriek in Venray wordt wel gesloten. De overige activiteiten en het regiohoofdkantoor blijven in Venray gevestigd.

Eerder dit jaar kondigde Xerox aan dat de tonerfabriek zou worden gesloten en dat de productie naar het buitenland zou worden verplaatst. Ook de productie van organische fotoreceptorcellen (OPC's) zou worden beëindigd. Dat laatste is nu, mede op advies van de ondernemingsraad, teruggedraaid. Daardoor beperkt het banenverlies zich tot maximaal 50. Voor deze medewerkers is een sociaal plan opgesteld.