Afbeelding

Dialoogcafé over levensbeëindiging

Venray | Goesting houdt op woensdag 7 december een dialoogcafé van 19.30 tot 22.00 uur. May Perenboom (foto) leidt het café met het thema Levensbeëindiging. Op haar werk wordt Perenboom regelmatig geconfronteerd met dit thema en is dan ook erg benieuwd hoe anderen erover denken. 'Kun je hier zelf over beslissen, en wat als je dat niet meer kunt', zijn vragen die bij Perenboom opkomen. Iedereen die over dit gevoelige en actuele thema wil meepraten, is welkom.

Waarom vind jij Venray in Dialoog belangrijk?

"Dit vind ik belangrijk, omdat er al genoeg gediscussieerd wordt. Juist in een dialoog word er écht naar elkaar geluisterd. Je toont meer respect naar elkaar. En doordat je in een kleine groep een bepaald thema bespreekt, zorgt dit voor saamhorigheid en dat geeft verbinding."

Waarom ben jij gespreksleider geworden van Venray in Dialoog?

"Op een avond bij 'Gave dingen doen' ontmoette ik Gerard van den Buijs, die weg was en is van deze gespreksvorm. Na een avond kletsen was ook ík weg van de dialoog."

Heb jij een mooie ervaring die je wilt delen?

"Mooie ervaringen zijn er steeds weer, telkens als ik weer een dialoogtafel begeleid. De inzet, de bereidheid en openheid om te delen spreekt me zeer aan. Vooral wat iemand met het thema doet , verrast me steeds. Een mooi voorbeeld is de plannen die gemaakt werden om twee buurtverenigingen nader tot elkaar te laten komen."

Waarom heb je het thema levensbeëindiging gekozen?

"Medio april/mei was er een programma op tv over levensbeëindiging. Dat heeft me aan het denken gezet."

Wie zou jij graag aan de dialoogtafel willen ontmoeten?

"Iedereen die zich aangesproken voelt omtrent dit thema en in het bijzonder Arianne Boon, geestelijke verzorger van Vincent van Gogh."

Deelname is gratis en aanmelden kan via e-mail info@venrayindialoog.nl. Zie ook www.venrayindialoog.nl.