Sinterklaas en zijn pieten liepen natuurlijk mee met de lichtjestocht.
Sinterklaas en zijn pieten liepen natuurlijk mee met de lichtjestocht. Foto: Dom Melskens Venray

"Gezelligste koopzondag"

Venray | Het was afgelopen zondag weer feest in het winkelcentrum van Venray. Sinterklaas roemde de sfeer in het winkelhart. "Dit is de gezelligste koopzondag in Venray van het hele jaar. Zoveel lieve kinderen, een mooie speurtocht, de geweldige lichtjestocht. Dat kan toch niet beter", aldus de goedheiligman.

Terwijl hun ouders inkopen deden in het centrum speelden de kinderen met de pieten. Sinterklaas liep enthousiast rond en kreeg weer veel tekeningen, knuffels, zong liedjes met de kinderen en genoot.

Na sluiting van de winkels begon de lichtjestocht met veel kinderen en hun (groot)ouders. Sinterklaas had een mooie lichtketting omhangen, zijn staf en mijter waren versierd en de pieten waren ook bont met licht versierd.

Langs de route stonden winkeliers enthousiast naar Sinterklaas en zijn pieten te zwaaien en genoten zo mee van het feest.

Na afloop bedankte Sinterklaas iedereen en beloofde dat alle kinderen van Venray hun schoen mochten zetten, omdat ze zo'n mooie lampionnen hadden gemaakt en het zo gezellig was. Sinterklaas is op zaterdagmiddag 3 december nog even in Venray.

Iedereen kan natuurlijk ook nog een kijkje nemen in het Sinterklaashuis in de Rabobank in Venray.

Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1.