Zege De Peelkorf

Olympia/DOS-De Peelkorf 11-18 (6-9). Doelpunten De Peelkorf: Pia Bartray (4x), Marly van Asten, Linda Verlijsdonk, Lisa Verlijsdonk en Tina Janssen (allen 3x), Janneke Jenneskens en Eline Claessens.

Asten | De Peelkorf was in de hoofdklasse D te sterk voor Olympia/ DOS. De uitwedstrijd eindigde in een ruime zege voor de gasten uit Ysselsteyn: 11-18 (6-9). De Peelkorf keek in het begin van de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan, maar nam vervolgens het initiatief en bouwde de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Via 4-7 gingen de gasten uiteindelijk met een voordelige marge van drie treffers rusten: 6-9. Vooral in de tweede helft speelde de ploeg sterk, zowel aanvallend als verdedigend. Door vijf treffers achter elkaar te scoren werd het duel voortijdig beslist: 7-14. Rustig spelend liep De Peelkorf uit naar een gemakkelijke zege: 11-18. De doelpunten De Peelkorf kwamen op naam van Pia Bartray (4x), Marly van Asten, Linda Verlijsdonk, Lisa Verlijsdonk en Tina Janssen (allen 3x), Janneke Jenneskens en Eline Claessens. Na drie duels staat De Peelkorf met het maximale aantal punten van zes aan kop in de hoofdklasse D.

Op zondag 4 december spelen de Ysselsteynse korfbalsters een thuiswedstrijd tegen Prinses Irene. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.30 uur.


Oranje Wit geeft winst weg

Avanti-Oranje Wit 11-11 (5-7). Doelpunten Oranje Wit: Carlijn Bonants (3x), Kim Hendrix, Dionne Drabbels, Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (allen 2x).

Schijndel | Oranje Wit speelde in de hoofdklasse D gelijk in het uitduel met laagvlieger Avanti: 11-11. De gasten uit Leunen leidden halverwege de wedstrijd met twee doelpunten voorsprong (5-7), maar gaven in de slotfase, met nog twee minuten op de klok, een 9-11 voorsprong weg. In de laatste seconden wist de thuisploeg alsnog een punt uit het vuur te slepen. Op zondag 4 december speelt Oranje Wit thuis tegen Olympia/DOS. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 15.00 uur.

Punt korfbalsters Merselo

Merselo-Eendracht 10-10 (4-4). Doelpunten Merselo: Nikky Zegers (4x), Lisa Verhoeven (2x), Aniek van den Heuvel, Anke Zegers, Angela Litjens en Jacqueline van Meijel.

Overloon | De korfbalsters van Merselo speelden thuis met 10-10 gelijk tegen Eendracht uit Mook. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende korfbalpot van. Na een 4-4 ruststand pakte Eendracht door slordig spel van de thuisploeg een voorsprong, maar in de slotfase wist Merselo alsnog een punt te pakken. Doelpunten Merselo: Nikky Zegers (4x), Lisa Verhoeven (2x), Aniek van den Heuvel, Anke Zegers, Angela Litjens en Jacqueline van Meijel. Komend weekend is Merselo vrij.