Nominaties Poels en Houwen

Venray | Ook dit jaar worden de beste sporters van het jaar weer door de provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. Zondag maakte de vakjury per categorie de drie genomineerden bekend. Het publiek kan op de genomineerden stemmen via de website sportprijslimburg.nl.

Uit de gemeente Venray zijn wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck en rolstoelbasketbalster Lucie Houwen uit Leunen genomineerd. Bij de mannen gaat het tussen de wielrenners Wout Poels en Tom Dumoulin en Formule 1-coureur Max Verstappen. Bij de vrouwen zijn roeister Maaike Head, hockeyster Maartje Paumen en schoonspringster Uschi Freitag genomineerd. Voor de talentenprijs zijn dit jaar handbalster Larissa Nusser, tennisser Sam Schröder en Amazone Sanne Thijssen genomineerd. Handbikester Laur de Vaan, amazone Nicole den Dulk en rolstoelbasketbalster Lucie Houwen maken kans in de categorie sporters met een beperking.

Tot slot zijn ook drie sportploegen genomineerd voor een prijs: de wielerploeg Boels-Dolmans (wereldkampioen ploegentijdrit), ijshockeyclub Eaters (winnaar supercup) en handbalteam Lions (landskampioen). De prijzen worden op maandagavond 19 december uitgereikt in de Sittardse schouwburg.


Wensboom Ronde Tafel bij ijsbaan

Venray | Ook dit jaar is er weer volop winterpret in Venray. Zo gaat op vrijdag 16 december de ijsbaan op het Schouwburgplein open.

Op zondag 18 december plaatst de Ronde Tafel een Wensboom bij de ijsbaan. Die dag kan iedereen tussen 12.00 tot 17.00 uur een wens voor iemand anders indienen. Het idee ontstond eerder dit jaar binnen de Ronde Tafel, omdat ook kleine gebaren een grote impact kunnen hebben. Normaal gesproken helpen de heren vooral groepen kwetsbare mensen met financiële of fysieke steun.

Nu doen ze een beroep op alle inwoners van Venray en omstreken, om een wens voor een ander kenbaar te maken. De inspiratie voor dit initiatief komt van het tv-programma De Wensboom. Elke uitzending steken kinderen van een basisschool elkaar een hart onder de riem. De Ronde Tafel nodigt iedereen uit om wensen voor anderen bij de boom in te leveren.

Op het seminar van de Ronde Tafel in de Evenementenhal riep Johnny de Mol dan ook alle gasten op om mee te doen. Want iedereen kent wel iemand die het écht verdient. Mensen die bijvoorbeeld een zieke buurjongen, een gulle vrijwilliger of een eenzame oudere eens goed in het zonnetje willen zetten, kunnen in de week die voorafgaat aan dit weekend hun eigen wensstrookje uit nieuwsblad Peel en Maas knippen. Natuurlijk mag iedereen die zondag ook spontaan een wens komen doen. De Ronde Tafel laat vervolgens in het nieuwe jaar enkele ingediende wensen in vervulling gaan.


Kerstconcert in Overloon

Overloon | Fanfare Vriendenkring houdt op zondag 18 december een kerstconcert met de succesvolle formule Kerst a la Carte.

De fanfare uit Overloon deelt het podium met A capella groep Quintella. Deze zanggroep bestaat uit vijf jonge enthousiaste en geschoolde zangers en zangeressen uit de omgeving van Horst. Zij zingen a capella de prachtigste liederen. Ze stonden in 2013 op het Zomerparkfeest in Venlo en in 2014 op de festivals Den Bosch goes a cappella en Amusing Hengelo. Afgelopen voorjaar stonden ze met hun eigen show in de schouwburg van Venlo. In Overloon brengen zij sfeervolle nummers, waaronder Hallelujah (Leonard Cohen), Nothing Else Matters (Metallica) en Carol of the Bells. Samen met de fanfare zingen zij het hedendaagse kerstnummer Holidays are coming. Het fanfareorkest uit Overloon, onder leiding van dirigent Geert Mooren uit Meerlo, verzorgt een deel van het programma met The Pacific, Elsa's procession to the Cathedral (Wagner), een medley uit de musical Frozen en Liefde van Rowen Heze. In het programma zijn ook de kerstmelodieën I saw my mommy kissing Santa Claus (Jackson 5) en Driving home for Christmas opgenomen. Trompettist Roy Creemers speelt solo het nummer Fanfare. Het thema van dit jaar is Fanfare Vriendenkring wenst u. Het concert begint om 19.30 uur in de Theobalduskerk in Overloon. Meer informatie: www.fanfarevriendenkring.nl of telefoon (0478)852767.


Iedereen verdient een warme kerst

Venray | Met als slogan 'Iedereen verdient een warme kerst' vindt in de periode van 7 tot en met 21 december een inzamelingsactie van lang houdbare producten plaats in Venray.

"Ja, iedereen verdient toch ook een warme kerst", zegt Suzan, een van de initiatiefneemster van de actie. "Vandaar ook dat we deze actie gestart zijn om mensen die minder bedeeld zijn ook een fijne kerst te bezorgen." De initiatiefnemers hebben een inzamelpunt op de Poststraat 1 in Venray waar producten/kerstpakketten tussen 09.00 en 18.00 uur ingeleverd kunnen worden. Mensen die geen houdbare producten hebben, maar wel de actie willen ondersteunen, kunnen bijvoorbeeld ook lege statiegeldflessen op het inzamelpunt inleveren. "Die leveren wij in en halen van de opbrengst producten. Natuurlijk zijn ook zegels van de supermarkt welkom, zodat wij kunnen sparen voor voedselpakketten." Suzan hoopt dat mensen in december de weg naar de Poststraat weten te vinden. "We hopen dat we veel donaties mogen ontvangen en op die manier heel veel mensen blij kunnen maken."

Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met Suzan, telefoon 06-37385252, of een email worden gestuurd naar iedereenverdiendeenwarmekerst@gmail.com.