Afbeelding

"Nominatie mooie afsluiter"

Venray | "De nominatie voor Sporttalent van het jaar in de gemeente Venray is een mooie afsluiter van een jaar dat mijn hele leven op z'n kop heeft gezet door met name deelname aan de Jeugd Olympische Spelen, en waarin ik nog volop geniet van alle kansen en uitdagingen die er nog zijn om verder te groeien in mijn sport." Dat zegt skeletonner Bram Zeegers (18) uit Venray.

Maandagmorgen onderging Zeegers bij het VieCuri Medisch Centrum in Venray zijn verplichte medische keuring. Op 3 december vertrekt hij naar Duitsland voor een trainingsstage met de Roemeense ploeg. "En aansluitend ga ik naar Oostenrijk, maar op het sportgala ben ik zeker van de partij. Ik heb inmiddels de eerste vijf trainingsweken van het seizoen erop zitten, en ben nu even twee weken thuis om examens te maken, de sportkeuring te ondergaan en snel wat stage-uren te maken voor mijn opleiding."

In januari 2017 neemt de Venraynaar deel aan het WK skeleton in Sigulda. "Daar hoop ik goed te presteren. Maar mijn grootste doel is deelname aan de Olympische Spelen van 2022 in Peking, maar wellicht dat het al lukt om me te kwalificeren voor de Spelen van Pyeongchang in 2018. Ik wil komend jaar echt alles gaan inzetten om kwalificatie voor 2018 mogelijk te maken."

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een interview met Bram Zeegers te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website/ en of Facebookpagina van Peel en Maas.