Belangrijke zege volleybalsters

VC Volt-ActiveRooy 2-3. Setstanden: 21-25, 25-21, 19-25, 28-26 en 7-15.

Cuijk | De volleybalsters van ActiveRooy behaalden zaterdagmiddag een belangrijke zege in de uitwedstrijd tegen VC Volt: 2-3. In de strijd om lijfsbehoud in de tweede divisie gingen de gasten uit Venray in Cuijk sterk van start en wonnen de eerste set met ruime cijfers. In de tweede set liep ActiveRooy tegen een achterstand aan, knokte zich uitstekend terug, maar moest uiteindelijk de winst aan de thuisploeg laten. In de derde set speelden de Venrayse volleybalsters prima en wonnen opnieuw met royale cijfers. In de vierde set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe, maar dwong VC Volt in een spannende slotfase toch een vijfde set af. Die beslissende set werd ruim gewonnen door ActiveRooy. "In de strijd tegen degradatie zijn dit hele belangrijke punten", aldus speelster Iris Janssen na afloop. "Jammer dat we de vierde set niet binnen konden halen. Door persoonlijke foutjes ging die onnodig verloren, anders hadden we nog iets verder afstand kunnen nemen van de tegenstander."

Op zaterdag 3 december gaat ActiveRooy op bezoek bij koploper IMS/Voltena. Het duel in sporthal De Iris in Nieuwendijk begint om 18.00 uur.

Set Up wint opnieuw: 3-1

Set Up-Skunk/VCH 3-1. Setstanden: 25-15, 25-18, 25-22 en 20-25.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up wonnen zaterdagavond opnieuw in de eerste klasse. In sporthal 't Brugeind in Meerlo behielden de Meerlose volleybalsters de punten in eigen huis tegen Skunk/VCH: 3-1. De thuisploeg ging in de eerste set prima van start. In een degelijke set met veel servicedruk liep Set Up via 7-1, 12-9 en 19-12 uit naar de winst: 25-15. In de tweede set ging het minder voortvarend. Zonder echt goed te spelen sloeg Set Up bij 11-8 een kleine gaatje en via 22-19 werd ook deze set in winst omgezet: 25-18. De derde set was een kopie van de tweede. Set Up kwam met 12-8 voor, zag de gasten uit Schijndel terugkomen en een voorsprong nemen (16-17), maar de thuisploeg trok uiteindelijk toch aan het langste einde: 25-22. In de ijver om ook de vierde set te winnen en de maximale winst in eigen huis te houden, waren het dit keer de gasten die in de slotfase via 18-21 en 20-25 de setwinst pakten. Op zaterdag 3 december speelt Set Up in sporthal 't Brugeind in Meerlo om 19.00 uur tegen Livoc.