Ysselsteyn haalt fors uit bij SVEB

SVEB-Ysselsteyn 1-6 (1-1).

Doelpunten: Gijs Dinghs (3x), Phil Versteegen, Dennis Teunissen en Paul Jeurissen.

BROEKHUIZENVORST | Ysselsteyn rukte, door de 1-6 zege op laagvlieger SVEB, op naar de tweede plaats in de vierde klasse F.

Ysselsteyn opende sterk en leek al na vijf minuten op voorsprong te komen. Maar de arbiter zag niet dat een SVEB-verdediger de bal een halve meter achter de doellijn weghaalde. Omdat ook de thuisclubgrensrechter niet vlagde, werd Ysselsteyn een zuiver doelpunt onthouden.

De bezoekers bleven het gevaarlijkst. Toch kwam SVEB na een klein kwartier op voorsprong: 1-0.

Halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker. De opkomende Boy Geerets gaf een voorzet op Gijs Dinghs die de 1-1 binnentikte. De Ysselsteyners bleven domineren maar het spel was te gehaast en te rommelig om nog voor rust de leiding te nemen.

Na de thee verbeterde het spel en de kansen werden groter. De reservekeeper van SVEB kreeg in de dug-out de rode kaart vanwege commentaar op de leiding, maar hij weigerde te vertrekken. De arbiter staakte daarop het duel tijdelijk. Na tien minuten onderbreking werd Gijs Dinghs neergelegd binnen de zestien: strafschop. Dinghs voltrok zelf het vonnis: 1-2.

Drie minuten later voltooide Gijs Dinghs zijn hattrick. Opnieuw was Boy Geerets de aangever: 1-3. SVEB was aangeslagen en de bezoekers drukten door. Een voorzet van Phil Versteegen zeilde verrassend in het doel: 1-4. Uit een voorzet van Gijs Dinghs bracht Dennis Teunissen de stand op 1-5. Vlak voor tijd bepaalde Paul Jeurissen de eindstand op 1-6.

Merselo onttroont lijstaanvoerder

De Zwaluw-Merselo 1-4 (1-3).

Doelpunten: Bas Litjens (2x), Camiel Kroonen en Daan Hendriks.

OEFFELT | Merselo onttroonde koploper De Zwaluw in eigen huis met 1-4 in de vijfde klasse G. De geel-zwarten namen door de winst de koppositie over.

De zieke trainer Marcel Peters werd op de bank vervangen door Niek Snijders. Hij zag dat de geel-zwarten al na vier minuten de leiding namen. Bas Litjens profiteerde van een foutieve uittrap van de keeper: 0-1. Even later kopte Camiel Kroonen de 0-2 binnen uit een corner van Tom Michels.

De geel-zwarten overdonderden de thuisploeg in de openingsfase. Na een halfuur trof Rens Wismans vanaf 25 meter de lat waarna Daan Hendriks koppend de 0-3 scoorde. Nog voor rust kwam De Zwaluw terug tot 1-3.

In de tweede helft koos de thuisploeg vol voor de aanval. Maar de Merselose defensie hield stand. In de 52e minuut konden de Merselonaren weer juichen. Uit een voorzet van Daan Hendriks kopte Bas Litjens de 1-4 binnen. Die tegenslag kwam De Zwaluw niet meer te boven. Merselo speelde de wedstrijd bekwaam uit.