Het Wmo-vervoer vanaf 11 december

Vanaf 11 december 2016 gaat Omnibuzz namens 32 Limburgse gemeenten, waaronder Venray het doelgroepenvervoer in het kader van de Wmo regelen. Omnibuzz is de opvolger van Regiotaxi. Dat betekent dat vanaf 11 december ook de naam Regiotaxi Limburg verdwijnt.

Omnibuzz beschikt over de klantgegevens van alle klanten die nu met Regiotaxi in Limburg kunnen reizen. Over de speciale vervoersindicaties, geregistreerde hulpmiddelen, begeleiders en vaste ritten. Vanaf 11 december 2016 verandert er feitelijk dus niets voor de huidige gebruikers. Ook het tarief voor het vervoer blijft voorlopig ongewijzigd. In de loop van 2017 kunnen de gemeenten een nieuw tarief vaststellen.

Reizen in het OV

Doordat het openbaar vervoer-contract met Veolia op 10 december afloopt, vervallen ook de afspraken die gemeenten en Omnibuzz met de huidige vervoerder (Veolia) hebben gemaakt. Het gaat onder andere om het gratis openbaar vervoer in Noord- en Midden-Limburg. Arriva is de nieuwe organisatie die het OV in Limburg gaat organiseren. Op dit moment worden met Arriva nieuwe afspraken gemaakt. Zodra hierover meer bekend is, wordt u geïnformeerd.

Taxibedrijven

Omnibuzz heeft voor het vervoer een aantal taxibedrijven gecontracteerd. De meeste ervan zijn bekend, een aantal ervan is nieuw. Dit kan betekenen dat klanten met een nieuwe chauffeur te maken krijgen.

Persoonlijke informatie

Alle klanten van zowel Omnibuzz als Regiotaxi Limburg hebben persoonlijk informatie ontvangen, (of ontvangen dit zeer binnenkort) over het regiotaxivervoer vanaf 11 december. Meer informatie vindt u ook op www.omnibuzz.nl.

Belangrijke informatie (in kader)

Ritreservering
Ritten reserveren, ritten annuleren, te laat meldingen, informatie over geboekte ritten

Maandag t/m donderdag: tussen 6.00 - 0.00 uur

Op vrijdag en zaterdag: tussen 6.00 - 2.00 uur

Op zondag en feestdagen: tussen 7.00 - 2.00 uur

Telefoonnumer: 0900 0699

E-mail: ritreservering@omnibuzz.nl

Klantenservice
Administratie, pasverstrekking, informatie, vragen, wijzigingen, klanttevredenheid

Ma – vr: 09.00 - 17.00 uur

Telefoonnummer: 046-4574747 (tot 11 december 2016) en 0900 - 331 0550 (vanaf 11 december 2016)

E-mail: info@omnibuzz.nl

Centraal Meldpunt Klachten

Indienen van klachten, status klachten, bewaken goede afhandeling klachten

Ma – vr: 9.00 - 17.00 uur

Telefoonnummer: 0900 - 331 0550

E-mail: klachten@omnibuzz.nl

Woningbouw locatie voormalige Biologische school

Ontwikkelaar Succesvolle Projectontwikkeling wil op het terrein van de voormalige biologische school in Venray 33 woningen bouwen. Het college stemt in met het ontwerp bestemmingsplan. Daarmee komt de herontwikkeling van het al jaren braakliggende terrein een stuk dichterbij.

Als het plan 'Anders Venray' doorgaat komen op het 6000 m2 grote terrein in Venray-Zuid dat begrensd wordt door de Zuidsingel, Eikenlaan en de Lindenstraat 33 woningen in diverse verschijningsvormen. Naast vier tweekappers, een vijftal starterswoningen, zes gestapelde patiowoningen en een zevental terraswoningen, wil de ontwikkelaar elf huurappartementen bouwen, met de mogelijkheid tot zorg.

"Goed dat er eindelijk schot in de plannen komt", zegt wethouder Martijn van der Putten. "Het is een prachtige locatie, een mooie entree van Venray. Maar het terrein ligt er al zo lang als ik me kan herinneren verlaten bij." De plannen voorzien in een gevarieerde invulling: koopwoningen voor starters en voor mensen die verder in hun woonloopbaan zitten, woningen met tuin en gestapelde bouw. En natuurlijk het aanbod van woningen met de mogelijkheid tot zorg. "Samen met de nieuwbouw in plaats van de flats aan de Zuidsingel vormt het plan bovendien een geheel nieuw visitekaartje voor de Bomenbuurt", aldus Van der Putten.

Informatievond

Voor de bouwplannen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. In het huidige plan zijn minder woningen toegestaan en niet het soort woningen waar in de huidige tijd behoefte aan is. Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 25 november tot en met 5 januari 2017 ter inzage. In de periode dat het plan ter inzage ligt, houdt de projectontwikkelaar in samenwerking met de gemeente een inloopavond. De datum van die avond wordt nog bekend gemaakt. De wijkraad van Venray-Zuid is al op de hoogte van de plannen. Het plan is ook te vinden op de website van de gemeente.