Feller Leunen verslaat Melderslo

Leunen-Melderslo 4-1 (1-0).

Doelpunten: Stefan Jacobs (2x), Mateusz Arcimowicz en Thomas Weijs.

LEUNEN | Leunen won thuis royaal met 4-1 van het hoger geklasseerde Melderslo in de vierde klasse F. Het was de laatste keer dat trainer Paul Cuppen op de Leunse bank zat.

Vanwege een nieuwe functie bij de KNVB vertrekt hij per 1 december. Leunen is bijna rond met een opvolger die per 1 januari aan de slag gaat. Leunen kende een voortvarende start. Na vier minuten gaf Thomas Weijs een steekbal op Stefan Jacobs die de score opende: 1-0. De oranje-witten waren feller dan de tegenstander en wonnen ook de meeste duels. Vlak na de pauze profiteerde Melderslo van een ongelukkige terugspeelbal die keeper Roelof Ascencion niet goed onder controle kreeg: 1-1. Leunen nam weer de leiding door de Poolse aanwinst Mateusz Arcimowicz die de 2-1 scoorde op aangeven van Thomas Weijs. De oranje-witten drukten door en Thomas Weijs, uit een pass van Stefan Jacobs, stelde vlak voor tijd de zege veilig: 3-1. In de extra tijd moest de Melderslose doelman een schot van Gijs Mooren loslaten en de attente Stefan Jacobs scoorde nog de 4-1.

Slechte dag voor Oostrum in Bergen

Montagnards-Oostrum 2-1 (0-0).

Doelpunt: Kenny Lommen.

BERGEN | Een zwak spelend Oostrum leed een onverwachte 2-1 nederlaag op bezoek bij hekkensluiter Montagnards in de vierde klasse F.

In de rommelige eerste helft was er veel strijd maar er gebeurde verder weinig. De ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. Vlak na de pauze nam Montagnards de leiding doordat Oostrum het balbezit slordig verspeelde: 1-0. Twee minuten later stond het alweer gelijk. Uit een corner van Robin Arts kopte Kenny Lommen raak: 1-1. Oostrum speelde onder zijn kunnen en leed vaker onnodig balverlies. Daarvan profiteerde de thuisploeg na een uur: 2-1. Oostrum slaagde er met opportunistisch spel niet meer in langszij te komen.

Ruud Vermeer gaat naar SSS'18

OVERLOON | Ruud Vermeer (47) gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van SSS'18.

De Venraynaar wordt de opvolger van Ales Jurcik die bezig is aan zijn vierde seizoen bij de Overloonse eersteklasser. Vermeer is voor het vierde en laatste seizoen actief bij derdeklasser Boekel Sport, waar hij tevens hoofdopleidingen is. De oefenmeester uit Venray behaalde in 2011 het diploma trainer-coach I. Als voetballer kwam hij uit voor America en Wittenhorst. Als trainer had hij onder meer SVOC'01 (2003 tot 2006) en Oostrum (2007 tot 2010) onder zijn hoede. Vermeer, die van beroep sportleraar is bij het Raayland College, is tevens werkzaam bij de KNVB als docent opleidingen.

Venray op zaterdag

VENRAY | De wedstrijd Venray-SC Susteren is een dag vervroegd in de eerste klasse D. Het duel begint zaterdag 3 december om 19.30 uur op sportpark De Wieën.

In december beginnen vrijwel alle duels zondag om 14.15 uur. Op verzoek van de scheidsrechters is de aftrap een kwartier eerder vanwege de vroeg invallende duisternis. Clubs met een verlicht hoofdveld kunnen wel om 14.30 uur beginnen. Zoals Volharding komende zondag thuis tegen Deurne.