Afbeelding
Foto:

JOGG-gemeentebord naar de GGD

Elke twee maanden zet een andere organisatie de spotlights op haar acties om jongeren op gezond gewicht te krijgen en houden. Na agrarische kinderopvang de Mukkenstal, is dit keer de GGD Limburg-Noord aan de beurt.

Tijdens de startbijeenkomst van Jongeren op gezond gewicht (JOGG) in juni jl. is het idee ontstaan om een JOGG-gemeente naambord door te geven aan één van de JOGG-supporters van het eerste uur. Op deze manier krijgt steeds een andere organisatie de kans om aandacht te geven aan hun acties om jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden.

De Mukkenstal

De spits werd afgebeten door agrarische kinderopvang de Mukkenstal. De afgelopen twee maanden heeft de Mukkenstal extra aandacht besteed aan het eten van groenten. Ze hebben meer verschillende groenten aangeboden aan de kinderen. Daarnaast hebben ze hun voedingsbeleid herschreven en hebben een ouderavond georganiseerd waarbij een voedingsdeskundige uitleg gaf over gezonde voeding voor kinderen.

GGD

De GGD legt de komende 2 maanden de nadruk op monitoring en evaluatie. Saskia Willems-van Ulden, manager GGD, geeft aan dat het bordje een mooi plekje zal krijgen in hun pand in het Brukske in Venray. Ouders van kinderen tot 6 jaar op het kinderdagverblijf en de scholen worden gevraagd om een vragenlijst in te vullen over het eet-, drink-, en beweeggedrag van de kinderen. De GGD zal samen met de JOGG-regisseur de gegevens verzamelen en analyseren. Aan de hand van deze gegevens wordt er gekeken wat er nodig is binnen de gemeente Venray en waar behoefte aan is. Op 11 januari draagt de GGD het bordje over aan de volgende partner.

Gezamenlijke aanpak

JOGG-Venray is een gemeenschappelijke aanpak om alle kinderen op een gezond gewicht te krijgen. Iedereen die geïnteresseerd is om aan te haken, kan deelnemen aan de JOGG-estafette. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Puck Rijs via puck.rijs@venray.nl.

Zilveren Bijtje voor Lucie Houwen

Rolstoelbasketbalster Lucie Houwen (26) uit Leunen mag aan haar prijzenkast ook een Zilveren Bijtje toevoegen. Burgemeester Hans Gilissen spelde haar voor haar sportieve prestaties de onderscheiding op.

Lucie Houwen is al jaren een vaste waarde in het Nederlandse vrouwenrolstoelbasketbal. Ze doorliep van jongs af de jeugdselecties en behaalde met het Nederlands team tal van successen. In 2009 en 2011 won Lucie met de Nederlandse dames zilver op de Europese kampioenschappen. In 2012 hoorde Lucie bij het team dat brons won tijdens de Paralympische Spelen, een prestatie die ze dit jaar in Rio de Janeiro herhaalde door de Engelse dames met ruime cijfers te verslaan. Reden voor de Dorpsraad van Leunen om haar in het zonnetje te zetten en voor Hans Gilissen aanleiding om met een Zilveren Bijtje naar dorpscentrum De Baank af te reizen.

Raadsinformatieavond 8 december

Op 8 december wordt er een openbare informatiebijeenkomst gehouden voor de raads- en commissieleden. Tijdens deze bijeenkomst zullen de leden in groepen met elkaar spreken over de voortgang van de implementatie risicomanagement. Aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis.