BVV'27 content

VIOS'38-BVV'27 1-1 (0-1).

Doelpunt: Joey Gelden.

BEUGEN | BVV'27 speelde in Beugen met 1-1 gelijk tegen VIOS in de vijfde klasse G.

Het was alweer het zevende gelijkspel van dit seizoen voor de ploeg van trainer Jef Vels.

BVV'27 had in de eerste helft het beste van het spel. Na een kwartier namen de Blitterswijckers de leiding. Uit een voorzet van Egzon Grguri kopte Roel Verkoijen de bal terug voor het doel waar spits Joey Gelden met een kopbal de 0-1 scoorde. In de tweede helft raakte BVV'27 het overwicht kwijt. VIOS kwam steeds meer opzetten en de onvermijdelijke 1-1 viel een kwartier voor tijd. Keeper Davey Engels verrichtte in de slotfase nog enkele goede reddingen waardoor BVV'27 nog een punt overhield aan de strijd.

Winkelhag vertrekt bij Holthees

HOLTHEES | Hans Winkelhag vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Holthees.

De voetbaltrainer uit Tegelen is bezig aan zijn tweede seizoen bij de vijfdeklasser. Tussen 2007 en 2010 had Winkelhag de blauw-witten ook al onder zijn hoede.

Sporting ST verliest kelderduel

Helenaveen-Sporting ST 3-0 (1-0).

HELENAVEEN | Sporting ST verloor het kelderduel in Helenaveen (3-0) in de vijfde klasse E.

Door het verlies kreeg Sporting ST de rode lantaarn vaster in handen. Na twintig minuten opende de thuisploeg de score: 1-0. Na de gelijkopgaande eerste helft werd Helenaveen na de pauze sterker. Maar de 1-0 bleef heel lang op het scorebord staan. Sporting ST trof het niet met de arbiter die veel tegen de bezoekers floot. De leidsman gaf gele kaarten aan Dave en Tim van Rijswick en aan Kevin Goldschmidt. In de 88e minuut viel de 2-0 en in de slotminuut liep de thuisploeg nog uit naar 3-0.

"Het was een leerzame week"

Zagreb | Het Europese avontuur van zaalvoetbalcoach Jos van Gerven uit Venray en zijn assistent Frank Brands uit Overloon in Roemeniƫ leverde vorige week drie nederlagen op.

In de eliteronde om de Uefa futsalcup verloor het Duitse Hamburg Panthers van de Russische kampioen en Champions League-winnaar TTG-Ugra Yugorsk (4-0), het organiserende Nacional Zagreb (11-1) en Araz Naxcivan, de kampioen van Azerbeidzjan (5-1). De vierkamp werd uiteindelijk gewonnen door TTG-Ugra Yugorsk dat zich plaatste voor de laatste vier. Ondanks de drie nederlagen kijkt Van Gerven terug op een geslaagd Europees optreden. "We hebben een leerzame week achter de rug tegen Europese topteams. Over het vertoonde spel in de laatste en de eerste wedstrijd kunnen we tevreden zijn. Met uitzondering van het tweede duel zijn we niet afgeschoten. Tegen bijzonder sterke tegenstanders hebben we goed stand gehouden en ook kansen gecreƫerd."

Alleen over de wedstrijd tegen Nacional Zagreb was de Venrayse zaalvoetbalcoach niet te spreken. "Ja, 11-1 is gewoon een veel te grote uitslag. Met de rust stonden we al met 4-1 achter. In dat duel zijn we gewoon weggespeeld."

Nederlaag SSS'18

VDZ-SSS'18 6-0 (2-0).

Arnhem | De voetbalsters van SSS'18, strijdend tegen degradatie in de eerste klasse D, gingen hard onderuit in het uitduel met VDZ. De wedstrijd in Arnhem eindigde in eclatante 6-0 zege voor de thuisploeg, die een maatje te groot was voor de gasten, snel in de eerste helft uit een corner op een 1-0 voorsprong kwam en vervolgens vlak voor de rust de 2-0 scoorde. Dat was het breekpunt in de wedstrijd, want in de tweede helft werden de gasten uit Overloon van het kastje naar de muur gestuurd door VDZ.