De winnaars van het Kienderliedjesfestival: De Hommelkes.
De winnaars van het Kienderliedjesfestival: De Hommelkes. Foto: Hoedemaekers Venray

Beste liedje Hommelkes

Venray | De groep De Hommelkes van basisschool De Hommel in Venray heeft zondagmiddag met het lied 'Rooj-de-la-hi-ti' in de aula van de Petrus' Bandenschool het Kienderliedjesfestival gewonnen.

Tweede werden Linde Arts en Jasmijn Stevens met 'Spare', plaats drie was voor Job Weijs en Loeke Ewalts met 'As ik droeëm' en als vierde eindigde Alisha Wildervanck met 'Vanaf ut begin'. Het muziekfestijn, een samenwerking tussen De Piëlhaas en De Hazekeutel, werd voor het zesde jaar op rij op touw gezet.

Er deden acht liedjes met in totaal meer dan vijftig kinderen in de basisschoolleeftijd mee aan de liedjeswedstrijd. "De sfeer zat er goed in", zegt voorzitter Mariëlle Pouwels namens de organisatie. "Het was gezellig druk. Ja, het is zeker zo dat de vastelaovend leeft onder de kinderen. En dat is hartstikke fijn."

Volgens Pouwels was het niveau van de liedjes 'heel hoog'. "De deelnemers hoeven geen auditie te doen, maar kunnen zich gewoon inschrijven. Van tevoren was al duidelijk dat het voor de jury een moeilijke klus zou worden. Het niveau wordt elk jaar hoger en dat is natuurlijk fantastisch."

De beste vier liedjes krijgen een plek op de kinder-cd. Tevens mag de winnaar, De Hommelkes, optreden op de Heineken Vastelaoves Roetsj op zaterdag 25 februari 2017 in het centrum van Venray.