Afbeelding

Jubilarissen koor Zonnelied

Venray | Tijdens het jaarlijks St. Ceciliafeest van Gemengd Koor Het Zonnelied zijn vier jubilarissen gehuldigd.

De jubilerende leden zijn Trudy Versteegen (12,5 lid Het Zonnelied en de Gregoriusvereniging) Truus Snijders, Anna van den Bosch en Iny Kuypers (25 jaar lid van de Gregoriusvereniging). Namens de zieke Anna van den Bosch nam echtgenoot Jacques de eretekens in ontvangst.


Kerstconcert

Deurne | Het Deurnes Gemengd Koor geeft op zondag 18 december het jaarlijkse kerstconcert in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Het programma varieert van enkele koorwerken uitgevoerd uit de Messiah van Händel en ook uit het Oratorium de Noël van Camille Saint-Saëns. Er is ruimte voor samenzang van kerstliederen en het koor gaat diverse christmascarols ten gehore brengen.

Organist Norbert Bartelsman gaat het koor begeleiden en enkele orgelwerken ten gehore brengen. Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Math Dirks. Met dit kerstconcert sluit het koor het jubileumjaar af. Informatie: www.deurnesgemengdkoor.nl of Maria van Berkel, telefoon (0493)313354.


Promotie
Freek Janssen

Venray | Freek Janssen uit Venray promoveert donderdag 1 december aan de Universiteit Leiden.

Zijn promotieonderzoek is uitgevoerd binnen de onderzoeksgroep Bio-Organic Synthesis met als doel chemische tools te ontwikkelen voor het bestuderen van de biosynthese van endocannabinoiden, een soort cannabisachtige, lichaamseigen stoffen. Janssen ontdekte moleculen die zich op specifieke enzymen richten en dit kan mogelijk de moleculaire behandeling van aandoeningen als obesitas en bepaalde hersenziekten dichterbij brengen.