Afbeelding
Foto:

Eerste dan Jasper Holtackers

Venray | Jasper Holtackers mocht zondag zijn bekwaamheid tonen aan een driekoppige commissie.

De G-judoka had zich al ruim twee jaar op dit examen voorbereid. Acht weken geleden viel zijn trainingsmaat uit, want hij durfde niet aan het reguliere examen mee te doen. Holtackers was gedreven om te laten zien dat ook G-sporters kunnen judoën en behaalde zijn eerste dan.


MGC Venray

Venray | Op de vijfde speeldag van de indoorcompetitie werd goed gespeeld, want er sneuvelden maar liefst zes beste seizoenprestaties.

Gerrit Janssen, die de dagzege opstreek, wist zich dit seizoen twee maal te verbeteren, namelijk met 26 slagen over één ronde en 85 slagen over drie ronden. Jan Engels en Huub Straatman, die beiden één slag toegaven op de winnaar, eindigden beiden op 86 slagen. Harrie Lenssen eindigde met 91 slagen als derde.

Ook hij wist zich tweemaal te verbeteren en dus ook over één ronde (26). Huub Straatman deed dat eveneens over één ronde (26), net zoals Gerrie Janssen met 28 slagen. In de stand bleef Jan Engels koploper met 3,82 pct. Huub Straatman (4,35 pct.) en Harrie Lenssen (4,57 pct.) handhaafden zich op de respectievelijke tweede en derde plaats.