Scherp SSS'18 troeft Deurne af

Deurne-SSS'18 1-3 (0-1).

Doelpunten: Jesse Rommen en Koen Verlinden (2x).

SSS'18: Massop; Rutten, Wout Janssen, Pupovac (82. Hendriks) en Wijenberg; Paul Janssen, Van Bree, Rommen (89. Botden) en Franssen (39. Alders); Verlinden en Lucassen.

DEURNE | In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Deurne heeft hekkensluiter SSS'18 uitstekende zaken gedaan in de onderste regionen van de eerste klasse D. Door de 1-3 uitzege gaf de Overloonse ploeg – weliswaar op doelsaldo – de rode lantaarn over aan buurman Volharding.

Trainer Ales Jurcik miste met Bas Joosten, Koen Voesten en Stan Venhuizen drie belangrijke spelers in zijn ploeg. In de openingsminuten ontsnapten de geel-zwarten tot twee keer toe aan een vroege achterstand. Bij de eerste doelpoging redde goalie Thomas Massop en bij de tweede kans verdween de bal net langs het doel.

Na een kwartier kwam het eerste Overloonse gevaar van Koen Verlinden die voorlangs schoot. Even later strandde Slobodan Pupovac op de doelman. In de 19e minuut namen de Overloners toch de leiding door een schitterende knal van Jesse Rommen: 0-1.

Deurne probeerde snel langszij te komen en hanteerde vaak de hoge bal. In het verdedigingscentrum misten de Overloners de kopsterke Stan Venhuizen. Toch hielden de geel-zwarten stand op het Deurnese kunstgras. Vlak voor de pauze raakte verdediger Roy Franssen bij een aanvallende actie geblesseerd. Rik Alders was zijn vervanger.

Na de hervatting bleef Deurne aandringen maar het was SSS'18 dat de voorsprong uitbreidde.Na een mooie aanval via Ken Wijenberg, Paul Janssen en Frits Lucassen kwam Koen Verlinden in kansrijke positie en hij schoot raak: 0-2.

Daarna werd de strijd grimmiger en de arbiter trok een paar gele kaarten. De Overloners hielden hun hoofd koel en creëerden binnen korte tijd enkele uitstekende kansen, maar de 0-3 bleef uit.

Juist in die fase werd de Deurnese aanvaller Maarten Vos neergelegd binnen de beruchte lijnen: strafschop. Harm van der Steen scoorde vanaf de stip de 1-2. Daarna kantelde de wedstrijd. De Deurnenaren joegen op de gelijkmaker en SSS'18 raakte in de verdrukking.

Met kunst en vliegwerk en enkele uitstekende reddingen van doelman Thomas Massop hield de Overloonse ploeg de krappe voorsprong vast.

Tien minuten voor tijd besliste een Overloonse counter de wedstrijd. Koen Verlinden dook plotseling vrij voor het doel op, hij omspeelde de keeper en rondde zijn actie keurig af: 1-3.

In de slotfase bleef het spannend met kansen over en weer. Wout Janssen kon uitbreken en hij zette Frank Hendriks vrij voor het doel maar die miste een open kans op de 1-4. Het mocht de pret niet drukken in het Overloonse kamp.