Volharding pakt punt in Heerlen

Bekkerveld-Volharding 2-2 (1-1).

Doelpunten: 21. Demsey Dowson 1-0; 38. Tim Brouwer 1-1; 83. Thommie Vluggen 2-1; 86. Mark Blenckers 2-2. Scheidsrechter: Kok (Maastricht). Toeschouwers: 150. Rode kaart: 89. Erwin Hermans (Bekkerveld) vanwege onderuit trappen tegenstander. Gele kaart: Wouter Evers (Volharding)

Volharding: Wieleman; Schepens, Gerrits, Kessels en Albers; Verstegen, Blenckers en Evers; Lenkens (82. Van den Bosch), Brouwer en Van Rens

HEERLEN | Na drie nederlagen op rij pakte Volharding weer eens een punt in de eerste klasse D. Op bezoek bij de nummer drie Bekkerveld werd verdiend een 2-2 remise uit het vuur gesleept. Desondanks nam Volharing – op doelsaldo - de rode lantaarn over van buurman SSS'18.

Op de eerste twintig minuten na had Volharding het beste van het spel. Dat was een verdienste want de Vierlingsbekers moesten behoorlijk gehandicapt aantreden. Naast doelman Job Vullings (gebroken kaak) zaten ook Patrick van Kempen, Sam Litjens en Rick Tissen in de ziekenboeg.

Bekkerveld bekroonde het openingsoffensief halverwege de eerste helft met de 1-0. Daarna kantelde het duel. Volharding nam het middenveld in handen en werd steeds gevaarlijker. In de 38e minuut stond Mark Blenckers met een indraaiende vrije trap aan de basis van de 1-1 die door Tim Brouwer fraai werd ingekopt.

Ook na de thee zette Volharding alles op de aanval. De rood-witten werden aanvankelijk niet beloond voor hun moedige optreden. Mark Blenckers dook vrij voor de keeper op maar hij mikte rakelings langs de paal. Ook de opgekomen Tom Kessels miste met zijn kopbal uit een corner maar net het doel.

Aan de overzijde kwam Volharding goed weg toen de lat boven doelman Gerben Wieleman, die debuteerde in de basis, redding bracht. In de slotfase leek het toch weer mis te gaan toen Thommie Vluggen de Zuid-Limburgers weer op voorsprong zette: 2-1.

Maar Volharding legde zich niet zomaar bij de nederlaag neer. Na een prachtige aanval haalde invaller Kas van den Bosch de achterlijn. Zijn trekbal kwam precies voor de voeten van Mark Blenckers die de meer dan verdiende gelijkmaker binnenschoot: 2-2. Vlak daarna kreeg Bekkerveld-speler Erwin Hermans de rode kaart van arbiter Max Kok toen hij Jeroen Schepens hard onderuit schopte. De resterende tijd was tekort om munt te slaan uit het overtal.