Eerste gelijkspel voor Venray

Minor-Venray 0-0.

SV Venray: Strumpen; Gielens, Koenen, Van Dijck en Van der Waerden; Stiphout, Van Mil, Egelmeers en Shala (40. Tastan); Deenen en Vievermans.

NUTH | Venray behaalde een verdienstelijke 0-0 remise op bezoek bij Minor in de eerste klasse D. Het was het eerste gelijkspel in deze competitie.

Na de thuisnederlagen tegen ZSV en Bekkerveld waren de rood-witten afgedaald naar de bedreigde zone. Omdat in deze fase ieder punt welkom is, had trainer Stef Sijbers voor een versterkt middenveld gekozen. Wesley Deenen vormde samen met de 17-jarige Bram Vievermans, die debuteerde in de basis, het aanvalskoppel.

Ron Kleuskens ontbrak vanwege schoolverplichtingen terwijl Dimitris Touratzidis herstellende is van een knieblessure. De Griekse spits raakte op 25 september geblesseerd in het duel met De Valk.

Het leek in eerste instantie (beschadigd kniekapsel) mee te vallen. Maar later was toch een meniscusoperatie noodzakelijk. Touratzidis, die in een vier competitieduels vier keer scoorde, zal pas na de winterstop zijn rentree maken. Dat geldt wellicht ook voor Danny Pelzer die vorige week op de training een enkelblessure opliep.

Sijbers had nog meer wijzigingen doorgevoerd. Zo hadden Frank Gielens (rechtsachter) en Stef van Dijck (centrumverdediger) van positie gewisseld. Aanvoerder Angelo van Mil stond met Rick Egelmeers centraal op het middenveld. Geflankeerd door Abe Stiphout en de naar zijn vorm zoekende aanvaller Armend Shala. De van een schorsing teruggekeerde Joy Koenen stond weer achterin.

Met alle veranderingen had Venray het lastig in de beginfase. Minor creƫerde een veldoverwicht en kreeg ook enkele kansen. Maar de Venrayse ploeg, die toch goed georganiseerd speelde, haalde ongeschonden het rustsignaal. Vlak voor de pauze was er nog meer personele tegenslag voor Venray. Armend Shala moest geblesseerd naar de kant. Hij werd uitstekend vervangen door Burak Tastan die voor veel dreiging zorgde.

Na de thee werd het duel veel levendiger. In de 55e minuut kwam Minor met tien man te staan toe een speler zijn tweede gele kaart, en dus rood, ontving. Het spel golfde en neer en er ontstonden hachelijke momenten voor beide doelen. Angelo van Mil zag zijn schot vlak langs het doel verdwijnen. Het dichtst bij een treffer was Bram Vievermans maar hij trof met zijn uithaal de lat.