Holthees-middenvelder Bram Pingen, die twee keer scoorde, in duel met Willem Peters van SV United (rechts). Foto: Simone Swinkels

Holthees schiet met scherp

Holthees-SV United 5-2 (1-1).

Doelpunten: 34. Bram Pingen 1-0; 42. Rik van de Pasch 1-1; 64. Ahmet Duran 2-1; 68. Bram Pingen 3-1; 72. Rik Baltussen 4-1; 89. Rik van de Pasch 4-2; 90. Ser van Es 5-2. Scheidsrechter: Cansiz (Stiphout). Toeschouwers: 75. Gele kaart: Roy Evers, Denny Loenen (Holthees) en Tom Theeuwen (SV United).

Holthees: Van den Heuvel; Loenen, Janssen, Van Bree en Evers (46. Duran); Pingen, Wijenberg, Stiphout en Ingenpas; Van Es en Baltussen.

SV United: Vissers; Tax, Reijntjes, Lensen (73. Jacobs) en Peters; Van Berlo (66. Lookman), Theeuwen, Philips (46. Van der Heijden) en Ter Braak; Kolodziejski en Van de Pasch.

Door Henk Willemssen

HOLTHEES | Holthees won de derby tegen SV United met royale cijfers (5-2) in de vijfde klasse G. Daar zag het halverwege (1-1) niet naar uit. De bezoekers hadden een overwicht en verzuimden vlak voor rust de leiding te nemen. Na de thee knokte Holthees zich terug en moest SV United het duel uit handen geven.

Holthees heeft na een stroeve start de weg omhoog gevonden. Terwijl de voormalige koploper SV United de omgekeerde weg bewandelde. De ploeg is na het derbyverlies weggezakt in de middenmoot. "We begonnen goed maar hoekschoppen en persoonlijke fouten hebben ons opgebroken", concludeerde trainer Bjorn Poels.

Holthees heeft een verraderlijke ploeg die tegen sterkere tegenstanders uit het niets kan toeslaan. Zoals onlangs ook Merselo ondervond. SV United creƫerde een veldoverwicht. In de openingsfase kwam het eerste gevaar van Rik Tax en Indy Philips. United-topschutter Michal Kolodziejski leek te ontsnappen maar met een ultieme sliding bezwoer libero Ruud Janssen het gevaar.

De thuisploeg was alleen dreigend met wat afstandschoten van Ser van Es die een prooi waren voor sluitpost Jasper Vissers. Bij een uitval trof Rik Baltussen de vuisten van Vissers. Bij de eerste de beste corner van Ser van Es was het raak. Bram Pingen kopte bij de tweede paal de 1-0 binnen. Dat was tegen de verhouding in. SV United zette richting de thee een offensief in. Rik van de Pasch stifte de bal bekwaam over de uitlopende keeper Peter van den Heuvel (1-1). Op slag van rust ontsnapte Holthees aan een achterstand toen Indy Philips in kansrijke positie de paal trof.

"We wilden dit spel na rust doortrekken, maar dat kwam er niet uit", zag ook Bjorn Poels. Michal Kolodziejski probeerde het met gevaarlijk afstandschot maar de degelijk keepende Van den Heuvel sloeg de dwarrelende bal net onder de lat weg.

Holthees deed er een schepje bovenop. "De laatste weken hebben we meer een vast team", zei captain Ruud Janssen. "Het vertrouwen groeit. We moeten het hebben van strijd. We willen werken voor elkaar en kunnen geduld opbrengen." Uit een corner trok Kay Wijenberg de bal scherp voor het doel. De United-defensie kon afweren maar de bal belandde op de rand van de zestien bij Ahmet Duran die ineens uithaalde: 2-1. Een paar minuten later ging United-libero Willem Reijntjes net onder een hoge crosspass door. Daardoor kon Bram Pingen op rechts opstomen. Via het lichaam van linksback Willem Peters caramboleerde de bal in het doel: 3-1. De bezoekers wankelden en uit een diepe bal van Niels Ingenpas snelde Rik Baltussen alleen op het doel af: 4-1.

SV United probeerde nog iets terug te doen. Kolodziejski trof met een mooie uithaal de paal. Even later kopte Rik van de Pasch, uit een corner van de ingevallen 16-jarie Bram Lookman, de 4-2 binnen. Het slotakkoord was voor Ser van Es die al de hele wedstrijd loerde op zijn kans. Uit een verre uittrap van Peter van den Heuvel schoot Van Es raak: 5-2.

Zo moeilijk Holthees in het begin van de competitie scoorde, zo makkelijk gaat het nu. "Het is nog iedere week behelpen. We hebben veel last van blessures gehad", zegt Ruud Janssen. "De opgelopen schade zijn we nu aan het inhalen."