Afbeelding

Optreden Marinka in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | In Herberg Thijssen in Vierlingsbeek staat op zondagmiddag 11 december vanaf 15.00 uur een muzikale middag met een concert van Marinka op de agenda.

Marinka bestaat onder meer uit Wiel Bouten en Marius Cuijpers. Zij maken samen al bijna 40 jaar muziek. Begonnen met carnavalsmuziek bij hofkapel De Bliekers in Maashees wilden ze wat anders en ontdekten de Oberkrainermuziek. Maar daar hadden ze vijf solisten voor nodig. Naarstig werd naar ze gezocht en vervolgens ontstond de groep Eugener Nusikanten, die vijf jaar heeft bestaan. Vijf jaar geleden vormden ze een nieuwe groep met de naam Vesele musikantje en inmiddels, na enkele wisselingen in de bezetting, spelen ze in het ensemble Marinka.

De toegang is gratis.


Frontale botsing

Venray | Bij een frontale aanrijding op de Henri Dunantstraat in Venray is dinsdag rond 15.15 uur één persoon gewond geraakt.

Door nog onbekend oorzaak botsten twee personenauto's op elkaar. In eerste instantie werd de brandweer opgeroepen, omdat één van de bestuurders bekneld zou zitten in zijn voertuig. Uiteindelijk konden beide chauffeurs op eigen kracht uit hun auto komen. Eén van hen is gewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.