Afbeelding

Award Lions voor Pieter Weerts

Venray | Tijdens de jaarlijkse feestavond van Lionsclub Venray heeft Pieter Weerts uit handen van districtsgouverneur Arend de Groot de Melvin Jones Fellowship Award ontvangen. Deze hoogste Lions-onderscheiding is vernoemd naar de oprichter van Lions Clubs International, Melvin
Jones.

Lionsclubs stellen zich onder de slogan 'We serve' ten doel zich belangeloos in te zetten voor de samenleving. De onderscheiding wordt uitgereikt aan Lionsleden die zich langdurig en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Lionsorganisatie en met name een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de 'we serve'-gedachte.

Nietsvermoedend verscheen Pieter Weerts op de feestavond om vervolgens verrast te worden met de lovende woorden van de districtsgouverneur. Hij prees Pieters jarenlange inzet als penningmeester, automatiseerder en beheerder van de website en nieuwsbrief van de club.

Hij is in meerdere opzichten al jaren een betrouwbare steunpilaar voor de club. Ook eerde hij zijn grote bijdrage aan de samenleving als bestuurslid, lid of ic'er van verschillende organisaties, zoals onder andere de afdeling Horst-Venray van het Rode Kruis, twee stichtingen die de historische windmolen in Venray aan het draaien houden, de stichting Loobeek en de wijkraad Vlakwater.


Benefiet SjanTé

Venray | Zondag zamelde amusementsorkest SjanTé uit Ysselsteyn en omgeving geld in voor het goede doel. November staat al sinds jaren in het teken van Movember.

Mannen laten hun snor groeien en proberen hiervoor fondsen te werven om zo geld op te halen voor de bestrijding van prostaatkanker en teelbalkanker. Het benefietconcert in hartje Venray leverde 400 euro op. Het aantal personen dat mee doet aan Movember is inmiddels gegroeid tot meer dan vijf miljoen deelnemers wereldwijd. Ook de muzikanten van SjanTé hebben van heel dichtbij te maken gehad met deze vreselijke ziekte. Daarom lieten enkele leden hun snor staan en nam het orkest het initiatief om een benefietoptreden op te zetten.