Namen treinen Arrriva bekend

Venray | De Cauberg, Kasteel Arcen en Het Witte Stadje zijn een aantal van de namen die op de gloednieuwe treinen in Limburg komen. De afgelopen weken hebben ruim 5250 Limburgers gestemd op een naam voor de veertien Arriva-treinen die vanaf 11 december in de provincie Limburg gaan rijden. Arriva heeft inwoners van de provincie gevraagd om mee te denken over mooie en belangrijke bestemmingen die een plaats kunnen krijgen op de treinen.

De 14 namen die de meeste stemmen hebben ontvangen en dus een plaats krijgen op de nieuwe treinen in Limburg zijn 't Jaomerdal, Abdij Rolduc, Amerikaanse Begraafplaats Margraten, Bonnefantenmuseum, De Cauberg, De Groote Peel, Het Geuldal, Het Witte Stadje, Kasteel Arcen, Kasteel Hoensbroek, Mestreech, Mookerhei, Pinkpop en Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

De naam van de bestemming komt voor op de trein te staan. Ook wordt de bestemming op speelse wijze verder in het interieur van de trein uitgewerkt. Op deze manier zijn de treinen straks echt een levend onderdeel van Limburg. Eén van de nieuwe treinen blijft zonder naam, daar wordt op een later moment invulling aan gegeven.

Inwoners van de provincie konden bestemmingen aandragen. Uit de 385 inzendingen die binnenkwamen heeft de jury 30 bestemmingen geselecteerd waarop de afgelopen weken gestemd kon worden via arriva.nl/namenwedstrijd. De jury voor de namenwedstrijd bestaat uit Monique Quint, voorzitter Reizigersoverleg Limburg, Leo Hauben hoofdredacteur L1, Roy op het Veld hoofdredacteur De Limburger/ Limburgs Dagblad en Jan Smeets directeur en oprichter van popfestival Pinkpop. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, is de voorzitter van de jury. Vanaf 11 december 2016 is Arriva de nieuwe bus- en treinvervoerder in de provincie Limburg.


Ben jij dé vrijwilliger?

Venray | Vrijwilligersorganisatie Match houdt op 7 december voor het eerst een vrijwilligersavond waarop meerdere Pluumen worden uitgereikt. "Het belooft een hele ontspannen en gezellige avond te worden waarop alle vrijwilligers van Venray centraal staan. Daarom zijn wij op zoek naar jou, de vrijwilliger uit de gemeente Venray", aldus Annette Pijls van Match.

"In het verleden werden vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. Dit jaar hebben we gekozen voor een nieuw concept, de Pluum. Hiervoor komen in principe alle vrijwilligers uit de gemeente Venray in aanmerking. Wij willen hen die avond waarderen voor hun tomeloze inzet als vrijwilligers. Vrijwilligers spelen ook in de gemeente Venray een heel belangrijke rol en dat moeten we koesteren", vertelt Annette. Behalve dat de vrijwilligers centraal staan belooft het een spektakel te worden met live kerstmuziek, een casino waar iedereen zijn of haar geluk kan beproeven en een ijskoude verrassing aangeboden door Clevers.

"Al met al prachtige ingrediënten om er samen een fantastische waarderingsavond van te maken. Laat jullie meenemen en geniet volop! Weet u een vrijwilliger die u in het zonnetje wilt zetten en volgens u in aanmerking komt voor De Pluum. Nomineer die vrijwilliger en vertel waarom juist deze persoon een pluim verdient!" Dat kan via www.vrijwilligerswerkvenray.nl en vergeet jezelf ook niet in te schrijven. Nomineren en inschrijven is mogelijk tot 6 december.


Nieuwe naam voor Kiwanis wereldwijd

Venray | Er staat een verandering te gebeuren voor alle Kiwaniërs: de stichting van Kiwanis International verandert haar naam in Kiwanis Children's Fund.

In Nederland wordt dit Kiwanis Kinderfonds. Voor Venray betekent dit een kleine wijziging voor de twee bestaande clubs: Schieëpersland en de Rooyse Ladies. De Rooyse Ladies hebben vanaf de oprichting in 2003 altijd de belangen van het kind duidelijk naar voren geschoven, waarbij extra aandacht uitgaat naar projecten in eigen regio. De nieuwe naam brengt het doel van de Kiwanis nog beter over. Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Momenteel telt Kiwanis Nederland ruim 2200 leden in 115 clubs.

Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. 'Geen woorden maar daden' is één van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanisclubs. Zo organiseren de Rooyse Ladies jaarlijks diverse activiteiten voor een zo groot mogelijk publiek waarmee goede doelen uit eigen regio ondersteund worden. In het verleden zijn er onder meer opbrengsten van activiteiten geschonken aan Kindervakantiewerk Venray, Speciaal onderwijs Focus in Venray, het IVN, kinderhospice De Glind en het Sinterklaas Gilde in Venray. Dit jaar is voor de tweede jaar op rij het goede doel van de Rooyse Ladies de Speelgoedbank in Venray.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is op zoek naar een vrijwilliger voor kinderspeelzaal AZC Venray-Blitterswijck.

Omschrijving vacature: voor kinderen op het azc is een kinderspeelzaal geopend, vergelijkbaar met een reguliere peuterspeelzaal voor kinderen van twee tot vier jaar. Hiervoor wordt gezocht naar een vrijwilliger. De vrijwilliger moet affiniteit hebben met de doelgroep en zich flexibel kunnen opstellen. Ervaring in het werken met kinderen is wenselijk. De vrijwilliger moet voor een langere periode beschikbaar zijn. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.