Afbeelding

Grafverzorging Vergeetmijniet

Vierlingsbeek | Wanneer het leven van een dierbare voorbij is, start de herinnering. En mensen willen graag worden herinnerd door hun nabestaanden. 'Vergeet mij niet' is misschien wel de meest niet uitgesproken wens van mensen. Margriet Hendriks en Diny Bartels uit Vierlingsbeek kwamen op het idee om een dienstverlening te beginnen in de verzorging van graven en gedenkmonumenten.

Behalve dat zij nichtjes en vriendinnen zijn, komen zij elkaar geregeld tegen in het dorp maar ook op het kerkhof. Margriet: "Tijdens de verzorging van de graven van onze dierbaren ontstond het idee om dit samen als dienstverlening aan te bieden." Hun gemeenschappelijke creativiteit met bloemen en andere 'versierselen' vormen de basis van hun werk. "En zo is Grafverzorging Vergeetmijniet geboren", zegt Diny.

Met grafverzorging bedoelen beide dames het schoonmaken van graven, verwijderen van verlepte bloemen, het plaatsen van bloemen of kaarsje(s), snoeiwerk, reinigen van het grafmonument en het snoeien van kleine beplanting. Andere wensen zijn bespreekbaar.

Natuurlijk kunnen mensen zelf voor de graven van hun nabestaanden zorgen, laat Margriet weten, "maar wij bieden onze diensten aan voor nabestaanden die bijvoorbeeld zelf niet meer goed ter been zijn, of er simpelweg geen tijd voor hebben omdat zij te ver weg wonen. Er zijn ook mensen die het te emotioneel vinden om lang bij een graf te zijn." Diny: "De meeste mensen zien toch graag dat door het jaar heen het graf er netjes verzorgd bij ligt."

Bij Grafverzorging Vergeetmijniet bepalen de nabestaanden uiteraard zelf in welke mate het graf moet worden verzorgd en welke uitstraling het moet hebben. Hiervoor valt te kiezen uit verschillende pakketten: basis, extra, of meerjarig onderhoud. Dagen die voor de nabestaande(n) of overledene(n) bijzonder zijn/waren, kunnen worden toegevoegd aan het gekozen pakket. Een uitgebreide beschrijving staat op de website: www.grafverzorgingvergeetmijniet.nl

Bij elke grafverzorging krijgt de nabestaande een foto van vóór en eentje van ná de grafverzorging. Het werkgebied van Grafverzorging Vergeetmijniet betreft de begraafplaatsen in de gemeente Boxmeer en Boschhuizen in Venray. Grafverzorging van graven of grafmonumenten in aangrenzende gebieden - ook aan de oostkant van de Maas - is in overleg mogelijk. Zonder enige verplichting mogen mensen Margriet of Diny bellen voor meer informatie of een offerte: 0617640328 (Margriet), of 0648217796 (Diny). Krijgt u hen niet direct aan de lijn, spreek dan gerust een boodschap in, of stuur een e-mail: info@grafverzorgingvergeetmijniet.nl.