Afbeelding

Steun stichting Leergeld Venray

venray | Op donderdag 24 november hebben Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gezamenlijk een intentieovereenkomst getekend en zijn officieel gezamenlijk van start gegaan in de gemeente Venray.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds willen deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Op 24 november is in de gemeente Venray het startsein gegeven voor de lokale samenwerking tussen Stichting Leergeld Venray, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. De kinderen uit de gemeente Venray konden al langere tijd gebruikmaken van de ondersteuning van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Op 1 februari is hier ook Stichting Leergeld Venray bij gekomen. Kinderen uit gezinnen met een krappe beurs hebben nu verschillende mogelijkheden om mee te kunnen doen. En dat is belangrijk: want nu meedoen is straks meetellen.

De Rabobank Foundation ondersteunt deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en draagt in totaal een bedrag van 5000 euro bij. Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. De lokale samenwerking tussen deze organisaties in Venray past in de lijn die deze drie organisaties zelf reeds hebben ingezet.

"In steeds meer gemeenten werken Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen," aldus Gaby van den Biggelaar, directeur Leergeld Nederland. "We zijn er allemaal van overtuigd dat samenwerking en afstemming bijdraagt aan ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk kinderen bereiken en laten meedoen. Het is geweldig dat de Rabobank Foundation dit erkent en ondersteunt."

Tijdens de uitreiking van deze cheque stond Stichting Leergeld Venray nog een verrassing te wachten. Vanuit het Coƶperatiefonds van de Rabobank Horst/Venray mochten zij nog een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen om nog meer kinderen in de gemeente Venray te kunnen ondersteunen. Stichting Leergeld Venray heeft in haar eerste jaar al bijna 300 kinderen mogen ondersteunen.