Zilveren Bijtje voor Lucie Houwen

Venray | Rolstoelbasketbalster Lucie Houwen (26) uit Leunen mag aan haar prijzenkast ook een Zilveren Bijtje toevoegen. Burgemeester Hans Gilissen speldde haar voor haar sportieve prestaties de onderscheiding op.

Lucie Houwen is al jaren een vaste waarde in het Nederlandse vrouwenrolstoelbasketbal. Ze doorliep van jongs af de jeugdselecties en behaalde met het Nederlands team tal van successen. In 2009 en 2011 won Lucie met de Nederlandse dames zilver op de Europese kampioenschappen. In 2012 hoorde
Lucie bij het team dat brons won tijdens de Paralympische Spelen, een prestatie die ze dit jaar in Rio de Janeiro herhaalde door de Engelse dames met ruime cijfers te verslaan. Reden voor de Dorpsraad van Leunen om haar in het zonnetje te zetten en voor Hans Gilissen aanleiding om met een Zilveren Bijtje naar dorpscentrum De Baank af te
reizen.

Foto: Toen Lucie Houwen en Hans Gilissen even van de ambtsketen en de bronzen plak uitwisselden, was wethouder Lucien Peeters er snel bij om het moment vast te leggen.


Diplomazwemmen Spio Venray

Venray | Afgelopen zaterdag was het weer feest bij zwemvereniging Spio Venray tijdens het diplomazwemmen. Kinderen behaalden hun A-, B- of C-diploma, maar ook een diploma zwemvaardigheid, snorkelen, wereld zwemslagen of springen van de plank. Het diplomazwemmen werd gestart met een leuke warming-up in de vorm van een dans. De uitreiking van de diploma's gebeurde ook dit jaar met de Spio Piëlhaas. Spio werkt met vrijwilligers die gediplomeerd en ervaren zijn en met veel enthousiasme hun vak uitoefenen. De vereniging biedt op een leuke, speelse, leerzame manier de zwemles aan. In de groepjes tot aan het A-diploma zitten vijf tot zeven kinderen (het eerste badje start met maximaal vijf kinderen). Na het diplomazwemmen C kunnen kinderen ook verder met het behalen van diploma's zwemvaardigheid 1-2-3, of keuzepakketzwemmen. Dit houdt in dat de deelnemers kunnen kiezen uit snorkelen, survival, wereld zwemslagen, springen van de plank, balvaardigheid. Ook hierbij zijn weer drie diploma's te behalen. Kijk voor verdere informatie op www.spio.nl.


Venray in halve finale TVK

Dieteren | Op zaterdag 27 november vindt in Dieteren de halve finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) plaats. Daar worden de veertien beste liedjes gekozen door een deskundige jury. Op 24 december wordt er via een Wild Card nog één liedje toegevoegd aan de finale. Venray is dit jaar vertegenwoordigd met twee groepen. Verrekkes Moj bestaande uit Sija Mooren, Klaas Manders, Sanne van Kessel en Elian Coppus doet een gooi naar de finale met het nummer Kom maar op. Sija, Klaas en Sanne hebben al eerder meegedaan aan het TVK, Elian maakt zijn debuut op het liedjesconcours. De tweede inzending uit Venray komt van Lisanne Beckers en Marlijn Roozeboom. Zij treden in de halve finale voor de derde keer op. Het is nog niet gelukt om door te dringen tot de finale. Zij gaan zaterdag opnieuw voor deze uitdaging met het nummer Vasteloavendsport. Ook dit jaar heeft Rooyse TOPP de nummers geschreven en mogelijk gemaakt dat de nummers konden worden opgenomen in studio Line29. "De jeugd heeft de toekomst. Jeugdig enthousiasme op het podium. Dat is wat we willen," aldus Leon Mooren één van de initiatiefnemers van Rooyse TOPP (Rooyse Tieners op Podium Platform).