Afbeelding

Jubilarissen ZijActief

Ysselsteyn | Tijdens de jaarlijkse feestavond van ZijActief Ysselsteyn zijn de jubilarissen gehuldigd.

Dit jaar zijn dat Gerrie Broers-Schelle, Nelly Geurts-Janssen, Nellie Janssen-Noyen, Corrie Jenniskens-Van Dijck, Tonny Lemmens-Rongen, Mien Pijnenborg-Muskens, Nel Pijnenborg-Timmermans en Annie Van Vegchel-Verstappen, allen vijftig jaar lid. Jo Fleurkens-Teunissen is zestig jaar lid en Marie van Asten-Geelen en Fien Trommelen-Remeijsen zijn zeventig jaar lid van de vereniging. Marie van Asten- Geelen staat niet op de foto.


Red Stars

Venray | Pepijn Engels, jongens junior, en Gijs Vreugdenhil, jongens pupil, hebben in Tilburg hun derde toernooi voor het halen van een B-licentie gespeeld.

Beide spelers werden met goed spel in hun meerkamp via het verslaan van vijf tegenstanders eerste en gingen dus naar de 1/8-finale. Ook nu bleven ze goed spelen en moesten de halve finale spelen. Engels moest met 3-1 zijn tegenstander de hand geven.

Gijs maakte het spannender door met 3-2 te verliezen en steeds games te spelen van boven de 10-10. Bij de A-licenties kwamen de meisjes junioren Ena Spahic en meisjes cadetten Emma van der Zanden aan bod. Spahic kwam bij de meisjes junioren steeds tekort op het einde van de game en eindigde op de veertiende plaats.

Bij de meisjes cadetten stak Van der Zanden in goede vorm en doordat ze niet als vierde geplaatst was, moest van ver komen. De eerste wedstrijd was geen probleem, maar de volgende tegen teamgenote bij Westa Karlijn van Lierop was een ware thriller. In de laatste en vijfde game kwam ze met 10-2 achter te staan en op een wonderlijke wijze wist ze deze game alsnog winnend af te sluiten met 15-13. In de halve finale klopte ze een meisje uit Breda met 3-0.

De finale werd gespeeld tegen Vicky Schijven van de Back Hands en bij Westa in de eredivisie haar teamgenote. Ook deze tegenstandster werd door Van der Zanden verslagen met 3-1 dus werd ze de winnares van het eerste A-ranglijsttoernooi van het seizoen bij de cadetten.

Zaterdag 26 november gaat de competitie weer verder en iedereen is welkom vanaf 13.00 uur in het tafeltenniscentrum aan de Zuidsingel 2A naast De Wetteling.