Afbeelding
Foto:

Popronde Venray zeer geslaagd

Venray | De eerste editie zit erop. Marc Gommans, coördinator van de eerste Popronde in Venray, omschrijft de vuurdoop van het reizende popfestijn in het Venrayse als 'zeer geslaagd'. "Ik ben heel blij. Met 41 bands en 47 optredens heeft Venray ongepland meteen een nieuw Limburgs record voor de Popronde gevestigd."

De kans is groot dat Popronde volgend jaar weer terugkeert in Venray, zegt Gommans. "De reacties van zowel het publiek als de locaties zijn erg enthousiast. Als zij het willen, komt er volgend jaar een tweede editie. Met wellicht een aantal nieuwe locaties. Eigenlijk ga ik er gewoon van uit dat het goed komt."

Popronde, een kweekvijver voor nieuw talent, deed dit jaar voor het eerst in de historie Venray aan. Ook hier kregen muzikanten de mogelijkheid zich te presenteren voor een breder publiek, pers en programmeurs. Voor elke muziekliefhebber was er wat te ontdekken. Singer-songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Vanaf 14.00 uur kon op vijftien locaties in het centrum van Venray worden genoten van 47 shows. Een schatting van het aantal bezoekers maken, is moeilijk. Maar de organisatie verwacht dat Popronde tussen de 1000 en 1500 bezoekers trok. "Vooraf weet je niet hoe zo'n eerste editie gaat verlopen. Het was vooral heel spannend, maar we zijn zeer tevreden over de eerste editie. Wat mij betreft wordt Popronde Venray gewoon een traditie.''

Foto Mitch Rivers opende in het Odapark.