De muzikanten van Euterpe verrasten het publiek met een geweldig optreden.
De muzikanten van Euterpe verrasten het publiek met een geweldig optreden. Foto: Henk Lammen

Viva las Vegas!

Venray | Harmonie Euterpe kan trots zijn op het themaconcert Viva las Vegas zaterdagavond in Evenementenhal Venray.

Door Henk Lammen

Met optredens van Koen Mijnster, Geert Pelzer, RU2 en Bouke ging de harmonie terug naar de jaren 70 en 80. Ruim 600 bezoekers genoten met volle teugen. "Met Viva Las Vegas wilden we een brug bouwen tussen symfonische blaasmuziek en lichte muziek in de stijl van de grote Vegas podiumacts. Ik hoop en denk ook dat we met glans zijn geslaagd", aldus pr-vrouw Gittie Raedts van Euterpe. Ze was blij met de rol die het orkest in het grote geheel speelde. "Als organisator zijn we heel trots op ons orkest. Samen met alle andere artiesten krijg je een geweldige combinatie zoals die vanavond te horen is geweest."

Viva las Vegas krijgt geen vervolg. Raedts: "Het is absoluut een eenmalig concert. Het is een groot project en het heeft voor ons als organisatie enorm veel gevergd. Gedragen door vrijwilligers van onze vereniging. Het laatste half jaar hebben mensen talloze vrije uurtjes in het project gestoken. Het was fantastisch om te doen. Nu staan ons als vereniging weer nieuwe uitdagingen te wachten in 2017. Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert en vastelaovesconcert."

Voor gitarist Edgar Janssen was Viva las Vegas zijn laatste optreden bij RU2. "Ik ben begonnen in Venray en sluit hier ook weer af. Het was een prachtige avond met een fantastisch publiek. Een mooie afsluiter van tien jaar RU2", straalde Janssen na afloop.