Manual onderuit tegen koploper

Manual-Bevo 4 16-26 (9-9). Doelpunten Manual: Loes van Dijk (4) Joy Jakobs (4), Jonna Kessels (3),Jantine Rongen (3) en Tessa Vorstenbos (2).

Venray | De handbalsters van Manual verloren zaterdagavond in de tweede klasse met ruime cijfers van koploper Bevo 4: 26-16. De thuisploeg begon in sporthal De wetteling slecht aan de wedstrijd en keek al snel tegen een royale achterstand aan (1-7), maar wist zich aan het eind van de eerste helft terug te knokken naar een gelijke score: 9-9. In de tweede helft kwam Manual even met 12-9 voor, maar een blessure en tijdstraffen aan de kant van Manual zorgden voor de omslag in de wedstrijd. Bevo herpakte zich en liep vervolgens snel uit naar een duidelijke zege.

Komend weekend is Manual vrij.

Verlies hockeyers

Venray-Meerssen 1-3 (0-2). Doelpunt Venray: Sebastiaan Michiels.

Venray | De hockeyers van derdeklasser Venray verloren zondagmiddag in eigen huis van Meerssen: 1-3. De thuisploeg keek halverwege het duel al tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft maakte Sebastiaan Michiels de eretreffer voor Venray. Vanaf het begin hadden beide teams last van een harde wind op sportpark De Wieën. Venray startte uitstekend en aanvallend in de beginfase. Schoten van Guido Pop en Cornfiel Kroon werden echter goed gekeerd door de doelman van Meerssen.

De gasten loerden op de counter en dit resulteerde uiteindelijk ook in een voorsprong. Venray leed knullig balverlies op het middenveld waarna de linksbuiten van Meerssen zijn spits op maat kon bedienen: 0-1. Venray ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar beet zich stuk op de solide verdediging van Meerssen. Vijf minuten voor de pauze sloegen de gasten opnieuw keihard toe toen een Meerssen-speler de bal over keeper Thijs van Tiel speelde: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Venray zijn eigen spel spelen en dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Sebastiaan Michiels zag hoe een afvallende bal voor zijn stick verdween. Michiels twijfelde geen moment en speelde de bal slim langs de keeper: 1-2. Venray ging na deze treffer risico nemen en speelde vol op de aanval. Dit resulteerde in een aantal counterkansen voor Meerssen maar keeper Thijs van Tiel hield zijn team goed in de wedstrijd. De scherpte was er niet bij de aanvallers van Venray die de bal maar niet in het doel kregen. In de laatste tien minuten beslisten de gasten met een derde treffer het duel definitief: 1-3.

Op zondag 27 november gaat Venray op bezoek bij Tegelen. Dit duel begint om 14.45 uur.

Thuisnederlaag hockeysters

Venray-Bakel 2 0-3 (0-0).

Venray | De hockeysters van Venray waren zondag in de reserve vierde klasse een maatje te klein voor koploper Bakel 2. Door de winst pakten de gasten het kampioenschap. Na het eerdere verlies in de uitwedstrijd (7-4) waren de Venrayse hockeysters ditmaal gebrand op een beter resultaat tegen Bakel. Het duel tussen de nummers een en twee van de ranglijst begon fel. Onder stormachtige omstandigheden begon Venray erg sterk en creëerde meerdere kansen. Een hard ingeslagen strafcorner van Danjelle Creemers werd nog maar net gestopt.

De Venrayse dames bleven motivatie en inzet tonen maar Bakel kwam steeds vaker in de vijandelijke cirkel. Mede door goed verdedigend werk van laatste vrouw Astrid Litjens wist Venray de stand gelijk te houden. Vlak voor rust kreeg Bakel een strafcorner die goed door Vera Meirmans van de lijn werd gehaald. Daardoor gingen beide partijen met een dubbelblanke stand rusten. Na de rust was het al snel duidelijk dat Bakel 2 een beslissing wilde forceren. Uit een strafbal kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Venray kreeg steeds meer moeite om van de eigen helft te komen en met twee treffers op rij beslisten de gasten het duel vroegtijdig: 0-3. De thuisploeg toonde vervolgens veerkracht, forceerde enkele strafcorners, maar wist het doel van Bakel niet meer te vinden.

Op zondag 27 november speelt Venray de laatste competitiewedstrijd, uit tegen Don Quishoot 8, aanvang 14.30 uur.

Jeugdbowlen in Venray

Venray | Voor de derde keer is het koppeltoernooi, waarbij jeugdspelers worden gekoppeld aan seniorenleden, gehouden.

Het duo Jacques Swinkels en Sjoerd Jansen was een sterke winnaar. Twaalf koppels gingen de strijd aan, waarvan er acht na de voorronden nog een finale van drie games mochten spelen.

Drie koppels, die er na de voorronde uitsprongen, eindigden na de finale dan ook op het podium. De eindstand: 1. J. Swinkels/S. Jansen 2528 (210,67 gem). 2. M. Vermeulen/L. Onano 2474 (206,17 gem). 3. E. van Merkestein/M. Ewals 2414 (201,17 gem). 4. G. Stroecken/J. Jansen 2391. 5. M. Jansen/W. Opbroek 2384. 6. T. Jansen/Y. Vermeulen 2353. 7. T. Fleurkens/L. Rongen 2285. 8. M. Welten/G. van Gorp 2278. De hoogste game bij de senioren kwam op naam van Melvin Vermeulen met 236, terwijl Youri Vermeulen met 205 bij de jeugd de hoogste game liet noteren. Wouter Opbroek scoorde met 183 pins een nieuw persoonlijk record en dat deed ook nieuweling Sem van Westerveld, die zijn pr op 73 pins bracht.

Zaterdag 26 november gaat het Venrayse team, bestaande uit Giel van Gorp, Maddy Jansen, Sjoerd Jansen en Youri Vermeulen naar Oosterhout, waar de tweede speelronde van de jeugdtrio league Brabant wordt gespeeld. De bijeenkomst in de bowling is om 8.00 uur.

De overige leden spelen Harrie Claessens-League om 10.00 uur.