Nipte zege Set Up

VC Meterik-Set Up 2-3. Setstanden: 25-20, 20-25, 29-27, 13-25 en 7-15.

Horst | De volleybalsters van Set Up pakten zaterdagavond in de eerste klasse E de zege tegen VC Meterik. In de sporthal in Horst won Set Up het spannende duel nipt: 2-3. In de derby trok Set Up de goede lijn van de laatste weken door. Toch ging het in de eerste set niet van een leien dakje. De servicedruk was beneden de maat en ook de pass kwam niet goed aan bij de aanvalsters. De thuisploeg profiteerde hier gretig van en via 11-5 en 17-12 ging de setwinst naar VC Meterik: 25-20.

In de tweede set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Pas bij een voorsprong van 16-17 wisten de Meerlose volleybalsters een klein gaatje van drie punten te slaan en de setwinst binnen te halen: 20-25. In de derde set leek Set Up op een gemakkelijke zege af te stevenen. Via 8-12 en 11-18 was de setwinst binnen handbereik. Uit het niets gaven de gasten vervolgens het spel uit handen en via 23-23 werd de set geheel onnodig uit handen gegeven: 29-27.

In de vierde set herstelden de speelsters van coach Bart Schmeits zich uitstekend. Door goede services en een prima servicepass werden de aanvalsters op maat bediend. Via 2-6 en 6-16 werd de set royaal gewonnen: 13-25. In de vijfde en beslissende set trok Set Up deze goede lijn door en opnieuw was VC Meterik kansloos: 7-15.

Op zaterdag 26 november speelt Set Up de inhaalwedstrijd tegen Skunk VCH Schijndel. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.

Manual verslaat hekkensluiter

Niobe 2-Manual 19-24 (11-11). Doelpunten Manual: Mohammed Jamal Beik (6), Okke Boon (6), Pim Vink (3), Jan Vorstenbos (3), Kingsley Lamptey (3), Mel Aelmans (2) en Jan Spronken.

Asten | De handballers van Manual zegevierden in de derde klasse met 19-24 tegen hekkensluiter Niobe 2 uit Asten. De gasten uit Venray begonnen matig aan de wedstrijd. Na een 3-1 achterstand kwam Manual in de eerste helft terug tot 6-6. Na de 11-11 ruststand bleef het ook in de tweede helft stuivertje wisselen, maar was het Manual dat tien minuten voor tijd het verschil wist te maken en in de slotfase, mede dankzij een aantal knappe reddingen van doelman Ronald de Haan, met goed spel een marge van vijf doelpunten wist op te bouwen. Met twee punten in de knip keerde Manual terug naar Venray.

Komend weekend zijn de Venrayse handballers vrij.