Ruime zege De Peelkorf: 15-6

De Peelkorf-Avanti 15-6 (8-3). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5x), Linda Verlijsdonk en Pia Bartray (beiden 3x), Eline Claessens (2x), Marly van Asten en Rozan Romme.

Venray | De Peelkorf was zondag in de hoofdklasse D te sterk voor Avanti. De Ysselsteynse korfbalsters wonnen hun thuiswedstrijd in sporthal De Wetteling met ruime cijfers: 15-6 (8-3). De Peelkorf speelde vooral aanvallend wisselvallig: de ploeg wisselde hele goede met beduidend mindere momenten af, maar pakte vanaf de eerste seconde het initiatief en gaf de voorsprong nooit meer af. Zeker verdedigend stond het team als een huis. "Vooraf hadden we duidelijke afspraken gemaakt over het verdedigend", aldus winnend coach Joop Ouderland. "Gedurende de wedstrijd bleek dit een juiste basis voor een gelijkmatige overwinning."Avanti begon verdedigend om te proberen meteen de bal te onderscheppen. De Peelkorf had daar een juist antwoord op en kwam dan ook snel op een 2-0 voorsprong. Nadat Avanti op 4-2 was gekomen, kon de thuisploeg voor de rust uitlopen naar een 8-3 voorsprong. Ook na de rust was De Peelkorf de betere ploeg en liep uiteindelijk uit naar ene royale zege. Op zondag 27 november speelt De Peelkorf in Asten tegen Olympia/Dos uit Ommel, aanvang 12.25 uur.

Derde doelpunt Myrthe Moorrees

Eindhoven | De voetbalsters van PSV wonnen vrijdagavond in de eredivisie overtuigend met 6-0 (2-0) van Heerenveen. Myrthe Moorrees uit Venray maakte, onder toeziend oog van een 29 leden tellende meisjesdelegatie van SV Venray, uit een fraaie vrije trap de tweede treffer.

Het was haar derde doelpunt van het seizoen. Dankzij de ruime zege (6-0) stijgt PSV naar de vierde plek op de ranglijst.

Frank Brands coach Lake Valley

Venray | Zaalvoetbalcoach Frank Brands maakt het seizoen af bij het eerste herenteam van Lake Valley.

Brands is de opvolger van Paul Janssen die onlangs stopte als coach van Lake Valley. Janssen was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Venrayse topklasser. Voor de 35-jarige Overloner is het de tweede keer dat hij tussentijds het stokje over neemt. In februari 2015 werd hij ook al coach van Lake Valley toen René van Lieshout voortijdig de club verliet. De oud-zaalvoetbalinternational maakte afgelopen week hernieuwd kennis met de zaalvoetballers van Lake Valley die puntloos laatste staan in de topklasse. Toch begint Brands met een goed gevoel aan de klus. "De afspraak is dat ik tot het einde van dit seizoen blijf. De uitdaging is om nu punten te gaan pakken. Mijn ambitie is om met de club in de topklasse te blijven."

Nipt verlies voor zaalvoetballers

Venray | In de topklasse zaalvoetbal verloor SV Lake Valley vrijdagavond nipt van middenmoter Bende'92/Van Delft: 2-3. In sporthal De Wetteling ging de thuisploeg uitstekend van start en kwam door treffers van Gregory Mardjani en Senid Kukuljac op een 2-0 voorsprong. Nog voor de rust kwamen de gasten terug tot 2-1. Na de pauze kon Lake Valley niet meer tot scoren komen en zag Bende'92/Van Delft door twee treffers de winst mee naar huis nemen.

Coach Frank Brands, die tot het einde van het seizoen de taken overneemt van de opgestapte Paul Janssen, zag ondanks de nederlaag positieve punten in het eerste duel onder zijn leiding. "Ik heb positieve dingen gezien zoals de manier van verdedigen en het creëren van de vele kansen. Dit kunnen we weer meenemen naar de volgende wedstrijd." Drie dagen later verloor Lake Valley in Roermond opnieuw met het kleinst mogelijke verschil van TZR Fermonia Boys 2: 5-4. Na een 2-0 achterstand knokten de gasten uit Venray zich nog voor de pauze terug. Via treffers van Yilmaz Durgun en Gert-Jan Spee gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten: 2-2. Na de thee nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong van twee treffers (4-2), maar toonde Lake Valley veerkracht. Door treffers van Billal Nouamani en Samir el Ghoul trokken de gasten in de slotminuten de stand weer gelijk: 4-4. In de allerlaatste minuut scoorde Fermonia Boys de vijfde treffer van de avond en behield de punten in eigen huis. "Heel jammer", aldus coach Brands. "Een punt hadden we zeker verdiend. Het is zuur dat je in de allerlaatste minuut alsnog verliest."

Wiedemeijer
te gast in Horst

Horst | Op maandag 28 november is scheidsrechter betaald voetbal Reinold Wiedemeijer te gast in Horst. Hij vertelt over zijn ervaringen met het managen van een wedstrijd. Hij geeft antwoord op vragen als: In hoeverre heb je als scheidsrechter de ruimte om de regels naar eigen inzicht toe te passen? Wanneer spreken we over het 'managen' van de wedstrijd en waar begint marchanderen? Hoe bewaak je die grens, ook voor jezelf als scheidsrechter? Wiedemeijer zet zijn visie uiteen aan de hand van videobeelden van recente wedstrijden. Reinold Wiedemeijer (Velden, 1967) was als voetballer actief voor SV Meerlo, SV Venray en Helmond Sport. In 2003 floot hij zijn eerste eredivisiewedstrijd en tot de dag van vandaag is hij actief op de hoogste niveaus. De organisatie is in handen van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. De avond in clublokaal Trefhove in Horst begint om 19.30 uur.