Fietstunnel en brug eerder klaar

WANSSUM | Zodra in januari 2018 het startschot klinkt voor de aanleg van de rondweg, wordt aan de westkant direct begonnen met het uitgraven van de fietstunnel. Ook de fietsbrug over de nieuwe rondweg, bij de Meerlosebaan, wordt zo snel mogelijk aangelegd.

Deze fietsbrug is nodig voor een goede verbinding van fietsers en voetgangers tussen Geijsteren en Wanssum. Tevens is het een veilige oversteek voor de basisschoolleerlingen uit Geijsteren die in Wanssum naar school gaan. Door de komst van de rondweg worden de bestaande wegen tussen Geijsteren en Wanssum grotendeels afgesloten. "De fietsbrug is eerder klaar dan de rondweg", vertelde omgevingsmanager Eric Schellekens vorige week woensdagavond tijdens de presentatie Wanssum.

Het lot van Den Schellaert is nog onzeker. Het voormalige gemeentehuis moet worden afgebroken voor een grote doorstroming naar de haven. De werkgroep 'Red den Schellaert' probeerde tevergeefs het karakteristieke pand te behouden. Het doel is het gebouw – waarin een Chinees restaurant is gehuisvest – te verplaatsen. Schellekens kon nog geen uitsluitsel geven. "We bekijken of het pand wel te verplaatsen is."