Inge Classens (rechts) van SVOC'01 in een fel duel met een speelster van DSV.
Inge Classens (rechts) van SVOC'01 in een fel duel met een speelster van DSV. Foto: Henk Lammen

Rian Willems op schot

SVOC'01-DSV 16-12 (8-6). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (7x), Maartje Janssen (3x), Femke Kleeven en Fleur de Mulder (beiden 2x), Astrid Classens en Marloes Cox.

Venray | In de overgangsklasse B wonnen de korfbalsters van SVOC'01 met 16-12 van DSV. De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken en stond via 4-1 bij de rust met 8-6 voor. Na de pauze behielden de tricolores steeds een ruime voorsprong en wonnen dik verdiend. Rian Willems scoorde maar liefst zeven keer voor SVOC'01.

Door Henk Lammen

In sporthal De Wetteling ging SVOC'01 zondag voortvarend van start tegen DSV, dat vooraf werd gerekend tot een van de titelkandidaten in de overgangsklasse B. Rian Willems tekende al snel voor de openingstreffer, waarna aanvoerster Astrid Classens de marge op twee bracht. Na het eerste doelpunt van de gasten uit Diessen waren het Femke Kleeven en opnieuw Willems die de goede openingsfase van de tricolores nog meer glans gaven: 4-1. Het verschil werd zelfs vier door twee treffers van Maartje Janssen en eentje van DSV: 6-2.

"Een makkie vandaag?", herhaalde coach Edwin Griesheimer na afloop van de zege de vraag. "Nou, niet echt. We gingen prima van start, maar hadden ook fases waarin het minder was en we de tegenstander terug lieten komen in de wedstrijden." Daarmee sloeg Griesheimer de spijker precies op de kop, want in de slotfase van de eerste helft waren het de gasten die, ondanks de nummers drie en vier van Willems aan SVOC-zijde, het verschil beperkten. Met een 8-6 voorsprong ging de thuisploeg uiteindelijk aan de thee. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Via Fleur de Mulder en Rian Willems, beiden scoorden twee keer, Marloes Cox en Maartje Janssen leek SVOC'01 het duel vroegtijdig te beslissen: 14-9. Het verkeek zich echter in de veerkracht van de gasten die de strijd bleven aangaan en opnieuw met twee treffers op rij dichterbij kwamen: 14-11. Uitblinkster Rian Willems met haar zevende doelpunt van de dag en Femke Kleeven gooiden uiteindelijk het duel definitief in het slot. Met het maximale aantal punten van vier uit twee duels mag SVOC'01 gerust spreken van een prima competitiestart.

"We zijn zeker niet ontevreden", lacht Greisheimer. Met 31 doelpunten in twee duels tonen de SVOC-speelsters zich uitermate productief in de nog prille zaalcompetitie. "Ja, maar daar trainen ze ook hard op. Het gaat echt niet vanzelf hoor." Hoewel de lopende zaal- en veldcompetitie nog ruim een half jaar duurt, komt er op korte termijn duidelijkheid over de toekomst van Edwin Griesheimer bij SVOC'01. De trainer-coach is bezig aan zijn derde seizoen bij de korfbalclub uit Oirlo en Castenray. Tot volle tevredenheid werkt hij bij SVOC'01. Begrijpelijk laat hij echter nog niks los over zijn plannen. "We gaan op heel korte termijn met elkaar om de tafel zitten. Het is wel netjes om dit eerst met de club te bespreken. Dan gaan we kijken hoe het verder gaat."

Op zondag 27 november speelt SVOC'01 een uitwedstrijd tegen Emos. Het duel in Schaijk begint om 11.30 uur. Emos staat nu twee duels op even zoveel punten. SVOC'01 kan zich in de strijd om de bovenste plaatsen dus geen misstap veroorloven.