Afbeelding

Elisabethraam ingezegend

Venray | Onder grote belangstelling werd aan afgelopen zondag, aansluitend aan de hoogmis, het Elisabethraam onthuld door mevrouw W. de Vilder en ingezegend door mgr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond.

Centraal in het raam een glas-in-lood paneel uit de 17e eeuw van St. Elisabeth van Thüringen , patrones van de armen- en ziekenverzorging en 2e patroonheilige van de Grote Kerk. Taferelen uit het leven van Elisabeth worden in zeven herkenbare panelen weergegeven. Ze spint wol, maakt kleding voor weeskinderen en geeft hen onderwijs, verzorgt armen en zieken, geeft hen te eten en te drinken en deelt kleding en schoenen uit. Een verbinding naar de tegenwoordige tijd vormen de logo's van de voedselbank en hospice Zenith.

Zondag 20 november eindigde ook het door paus Franciscus uitgeroepen Heilig jaar van Barmhartigheid. In zijn preek sprak bisschop De Jong de hoop uit dat Venray een voorbeeld zal nemen aan St. Elisabeth en ook ná het jaar van de barmhartigheid haar goede werk zal voortzetten. Foto: Rikus ten Brücke.


Portugese blues in Cambrinus

Horst | De Portugese band Charlie & the Bluescats staat op zondag 27 november op het podium van Cambrinus in Horst.

De formatie Charlie & The Bluescats heeft al de nodige tours achter de rug en was in 2006 al eerder in Cambrinus. In 1997 stonden ze in het voorprogramma BB King in Lissabon en Oporto. Tijdens de Wereldtentoonstelling Expo'98 geven ze twintig shows in het USA Paviljoen. Een jaar later waren ze van de partij op Festo do Avante, de meest invloedrijke kunstmanifestatie in Portugal. En in 2000 zijn ze de eerste en enige Portugese band op het First International Blues Festival of Portugal. En deze reeks gaat zo door...

Gitarist en zanger Carlos Pereira wordt begeleid door Tiago Machada op hammond en piano, Joäo Luis Lobo op drums en Fernando Sousa op bas. Met kwaliteitsvolle muziek als die van Charlie & the Bluescats blijkt eens temeer hoe universeel blues is. Aanvang 16.00 uur. Reserveren via www.cambrinusconcerten.nl en alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.