Dionne Drabbels scoorde zondag vier keer voor Oranje Wit.
Dionne Drabbels scoorde zondag vier keer voor Oranje Wit. Foto: Henk Lammen

Oranje Wit ontsnapt!

Oranje Wit-Melderslo 14-14 (5-6). Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (4x), Carlijn Bonants, Janne Gellings, Maureen Drabbels en Kim Hendrix (allen 2x), Elles van Kempen en Nathalie Loenen.

Venray | In de hoofdklasse korfbal deelden Oranje Wit en Melderslo zondag de punten: 14-14. In sporthal De Wetteling keek de thuisploeg bij rust tegen een kleine achterstand aan: 5-6. Na de pauze leken de gasten op een gemakkelijke zege af te stevenen door uit te lopen naar een voorsprong van vier treffers. Puur op wilskracht kwam Oranje Wit in de slotfase enorm sterk terug en sleepte een verdiend gelijkspel uit het vuur.

Door Henk Lammen

In de Venrayse sporthal trakteerden beide ploegen het publiek op een spannende wedstrijd. Oranje Wit en de gasten uit Melderslo gingen sterk van start. In hoog tempo werden diverse kansen gecreëerd en ontspon zich een aantrekkelijk duel. Na tien minuten stond er een gelijke stand op het scorebord: 2-2. "We speelden vooral aanvallend goed ons spel", aldus speelster Kim Hendrix over de sterke openingsfase. "Het lukte ons om meerdere kansen in één aanval te vinden. Vooral op het afstandsschot konden we ons redelijk eenvoudig vrij spelen. Helaas vielen er geen doelpunten." Melderslo creëerde minder kansen, maar toonde zich in vergelijking met de thuisploeg beter in de afwerking. De gasten gingen uiteindelijk dan ook met een kleine voorsprong de rust in: 5-6.

Na de thee kwam Melderslo furieus uit de startblokken. De gasten scoorden meteen van afstand en aanvallend stelde de thuisploeg teleur. Hendrix: "Ons aanvalsvak had veel moeite met de druk van Melderslo. De aanvallen waren dan ook te kort en we konden niet genoeg kansen meer creëren." Melderslo bleef daarentegen makkelijk korfballen en, wat nog veel belangrijker was, wist de korf te vinden. Halverwege het tweede bedrijf keek Oranje Wit dan ook tegen een schier onoverbrugbare afstand aan: 6-11. Uit een kansloze positie knokten de Leunse korfbalsters zich toch nog terug. Oranje Wit ging de duels aan in een laatste poging het tij te keren. "Het leverde niet direct doelpunten op, maar de achterstand werd ook niet groter", aldus Hendrix, die zondag twee treffers voor haar rekening nam.

De ontknoping in de slotfase kon door Master of Suspense Alfred Hitchcock zijn geschreven. In een alles-of-nietspoging toch nog een punt uit het vuur te slepen, ging Oranje Wit op jacht om de vier treffers achterstand (10-14) ongedaan te maken. Met drie treffers op rij kwam de thuisploeg akelig dichtbij, toen Maureen Drabbels met een stip de gelijkmaker in haar handen had. Haar poging belandde echter op de rand van de korf, waardoor de inhaalrace van de thuisploeg vruchteloos leek. Janne Gellings, die de aanvoerdersband droeg van de geblesseerde Aniek Drabbels, legde vlak voor het einde van afstand aan en bekroonde de inspanningen van de thuisploeg met de verdiende gelijkmaker: 14-14.

Na twee duels en een punt staat Oranje Wit derde van onderen. Zondag gaan de Leunse korfbalsters op bezoek bij Avanti. Het team uit Schijndel deelt met nul punten de laatste plaats in de hoofdklasse D met Rooi. Het duel dat nu al in het teken staat van lijfsbehoud begint om 13.50 uur.