Afbeelding

Promotie slagwerkgroep Oirlo

Oirlo | De slagwerkgroep van Muziekvereniging Ons Genoegen heeft zondag de eerste prijs in de derde divisie behaald op het podiumconcours van de LBT, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Heel.

Onder leiding van Bart Jeuken heeft de slagwerkgroep 87,33 punten in de wacht gesleept, goed voor de eerstee prijs met promotie. Na maanden van keihard repeteren, waarin steeds meer puntjes op de 'i' werden gezet, was het dan zondag om 10.00 uur zover. In opperste concentratie en met veel dynamiek werden de drie concertwerken uitgevoerd. Letterlijk en figuurlijk werd alles uit de kast gehaald om een goed resultaat neer te zetten. Vooral het concertwerk Kermis in ut Durrep had met de nodige verrassende attributen en de ludieke, vrije invulling van de muzikanten een hoge entertainment waarde. Het publiek, dat in groten getale aanwezig was, reageerde dan ook zeer enthousiast op de muzikanten. Om ongeveer 13.15 uur kwam de uitslag, waarna een trotse club terug naar Oirlo keerde om te feesten en na te genieten van een welverdiende prestatie.


Project wint Ere Polonus

horst | De Stichting Polonus heeft het project Het belang van arbeidsmigranten met de Ere Polonus bekroond.

De stichting, die de positieve inbreng en successen van Polen in Nederland promoot, reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie met excellente verdiensten voor de Poolse gemeenschap in Nederland.

De uitreiking vond plaats in Aalsmeer. Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas is trots: "Ik draag deze prijs op aan alle betrokkenen in onze regio, die dit op een bijzondere, eigen manier tot een succes hebben gemaakt. De sleutel tot succes is de samenwerking tussen arbeidsmigranten, gemeentes in Noord Limburg, de provincie, politie, LLTB, woningcorporaties, welzijnsstichtingen en de stichting Arka. Het uitgangspunt was en blijft: We heten de arbeidsmigranten welkom. We hebben ze immers hard nodig om onze economie draaiende te houden. Nu, maar ook in de toekomst." Het project Het belang van arbeidsmigranten richtte zich op verantwoorde huisvesting en actieve deelname in de samenleving.