'Verbaasd over leegloop bestuur'

VENRAY | Na het vertrek van Jos Vervoort, André Duijghuisen en Frank Rozijn vormt Marita Muller nu in haar eentje het schouwburgbestuur. Zij reageert verbaasd over het opstappen van haar medebestuurders.

Door Henk Willemssen

Jos Vervoort was op 10 november de eerste die vertrok. "Vlak daarna hadden we met zijn drieën een bestuursvergadering", vertelt Marita Muller. "We spraken onze verbazing uit. Maar het is Jos zijn goed recht. Vooral als je als bestuur in een impasse bent geraakt en er niet uitkomt. Zijn termijn liep toch medio 2017 af. Jos zei dat hij vertrok om ruimte te geven voor het nieuwe bestuursmodel." Een paar dagen later werd Muller compleet verrast door het opstappen van Duijghuisen en Rozijn. "Dat is toch raar. In die bestuursvergadering hebben zij daar niets over gezegd. André vertrekt trouwens omdat hij te weinig tijd heeft vanwege zijn nieuwe baan."

De opzet was dat de vier bestuurders de nieuwe raad van toezicht zouden vormen. Muller overwoog niet om eveneens te stoppen. "Nee, dat zit niet in me. Er komt zo veel op ons af in het nieuwe jaar. Ik geloof heilig in de nieuwe opzet. We moeten anders en op hoofdlijnen besturen en de organisatie veel meer loslaten."