Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Bouwproject Maashees start

Maashees | In navolging van de omliggende dorpen is het in Maashees ook eindelijk zover: In de Jo de Kuperstraat is het eerste CPO project gestart. Hier wordt momenteel hard gewerkt om een royale tweekapper en zes ruim opgezette sociale huurwoningen te realiseren. Van deze zes sociale huurwoningen worden er twee levensloopbestendig gebouwd. Het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. De acht woningen worden gebouwd en begeleid door Stevens Bouw BV uit Ysselsteyn en worden rond juli 2017 opgeleverd.

De voordelen van CPO bouwen op een rij:

1. In de Gemeente Boxmeer krijgen mensen die nieuw gaan bouwen 10% korting op de grond. "koop/bouwstarters" krijgen zelfs 25% korting op de grond

2. De Provincie geeft nog eens een CPO subsidie van € 4000,- per woning

3. De bewoners krijgen een energiezuinig huis wat aanzienlijk in de maandlasten scheelt. Gaan de bewoners nog een stap verder met energie zuinig bouwen, dan kunnen ze via RVO.nl nog meer subsidie aanvragen

4. De architectuur en de indeling van het huis wordt zelf bepaald wat veel vrijheid betekend

5. De huidige lage rente zorgt er voor dat uw maandelijkse hypotheek lasten zeer aantrekkelijk zijn

De zes sociale huurwoningen zijn ruim opgezet. Ze worden traditioneel gebouwd en worden energieneutraal; In dit geval all-electric. Dit betekent dat er geen gas meer in de woningen wordt aangelegd. De woningen worden door middel van zonnepanelen en aardwarmtepomp van stroom- en warmtekoeling voorzien. De zes woningen zijn voorzien van een open keuken en woonkamer van minimaal 36 m2. De twee levensloopbestendige woningen zijn groter ingedeeld zodat de bewoners er ook op oudere leeftijd zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. Het grote gemak van deze woningen is dan ook dat ze een grote slaapkamer en een badkamer met douche en toilet op de onderverdieping hebben. Tevens hebben deze woningen op de eerste verdieping nog een badkamer en twee extra slaapkamers. De tussenwoningen worden op de verdieping met twee slaapkamers en een complete badkamer met douche en wc voorzien. Alle woningen beschikken over een tuin gelegen op het zuiden.

Interesse? Neem contact op met de heer Jacobs via telefoon 06-22934126, kijk op Facebook CPO Maashees, e-mail cpomaashees@outlook.com.