Fa. P. Claessens & Zn. Poststraat 8 in Venray.
Fa. P. Claessens & Zn. Poststraat 8 in Venray. Foto: Oude foto

Fa. P. Claessens & Zn.

Venray | In 1958 begon Pierre Claessens met het geven van rijlessen. Zijn zoon Wim nam de autorijschool in 1967 over en hij stopte pas in 2005 met rijles geven na ruim 45 jaar heel veel Venraynaren de rijvaardigheid te hebben bijgebracht.

In augustus 1959 verhuisde Autoverhuur - Autorijschool Claessens van de Leeuwstraat naar de Poststraat en op 16 november van dat jaar vestigde Snelstomerij Succes zich in dat pand.

Een jaar later werd het bedrijf uitgebreid met kampeerbenodigdheden.

Dit groeide zo hard dat aan de Leunseweg een nieuwe hal werd gebouwd, waar alles op kampeergebied werd tentoongesteld. In 1989 opende Randstad Uitzendbureau een vestiging in het pand aan de Poststraat 10, waar in 1998 flink verbouwd en uitgebreid werd.

Randstad Uitzendbureau betrok op 11 februari 1985 een pand aan de Patersstraat.

Daarvoor hield men kantoor in het Cultureel Centrum aan de Jan Hensenstraat. In de aan de binnenplaats grenzende werkplaats aan de Poststraat 8 was een zeilmakerij van Claessens gevestigd. Dit bedrijf is in 2013 opgehouden te bestaan.

Foto: Gemeente Archief collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten.

Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray