Van links naar rechts: Maria Verheijen, Stefan Janssen en Marion de Bresser.
Van links naar rechts: Maria Verheijen, Stefan Janssen en Marion de Bresser. Foto: Fotohuis Venray

In het zonnetje

venray | Op 4 november 2016 heeft de Venrayse brandweer tijdens haar jaarlijkse feestavond een tweetal zilveren jubilarissen gehuldigd en op passende wijze in het zonnetje gezet.

Stefan Janssen is in het dagelijkse leven werkzaam bij VieCuri. Na het volgen van diverse opleidingen binnen de brandweer is hij momenteel instructeur en bevelvoerder. Daarnaast is hij erg actief geweest tijdens het 300-jarig jubileum brandweer Venray en nog actief tijdens tal van brandweeractiviteiten.

Maria Verheijen is werkzaam bij de gemeente en na jarenlange inzet in de repressieve dienst, sinds 2014 postcommandant van brandweer Venray. Daarnaast is zij voorzitter van de personeelsvereniging. Kortom, beiden hebben een staat van dienst om trots op te zijn. Burgemeester Hans Gilissen heeft hen de versierselen, behorende bij het 25-jarig brandweer jubileum, dan ook graag opgespeld.

Naast de huldiging van de jubilarissen werd Marion de Bresser in het zonnetje gezet. Marion, na Maria de tweede vrouw in het Venrayse brandweerkorps, is in het dagelijkse leven werkzaam bij de gemeente als beheerder bossen. Binnen het brandweerkorps was zij bevelvoerder en instructeur en heeft zij vele jaren deelgenomen aan brandweerwedstrijden.

Daarnaast was ze actief bij tal van activiteiten binnen het korps. Na ruim 24,5 jaar heeft zij de beslissing genomen te stoppen als vrijwillig brandweervrouw. De burgemeester heeft Marion als blijk van waardering het welverdiende zilveren bijtje opgespeld.

Guido Coppes, Casper Vloet, Jos Smits en Aykan Orel ontvingen van de burgemeester de brandweeronderscheiding behorende bij 12,5 jaar vrijwillige brandweerdienst. Paul Pluijm kreeg zijn onderscheiding voor 20 jaar vrijwillige brandweerdienst en Jan Koenen voor 35 jaar vrijwillige brandweerdienst.

Zonder de overige heren tekort te doen en hoewel 35 jaar geen formeel jubileum is, werd bijzonder aandacht besteed aan de lange staat van dienst van Jan Koenen. 35 jaar beschikbaar zijn voor de Venrayse gemeenschap is een bijzondere prestatie. De burgemeester waardeerde Jan om zijn betrokkenheid en inzet en sprak hiervoor zijn dank uit.