Gerrie Janssen, Nicole Thomassen en Joke Halmans (van links naar rechts) bij de stand van de actie Goedzak.
Gerrie Janssen, Nicole Thomassen en Joke Halmans (van links naar rechts) bij de stand van de actie Goedzak.

Goedzakactie Speelgoedbank

Venray | Albert Heijn Venray houdt tot en met 28 november een inzamelactie voor speelgoed, de Goedzakactie.

Iedereen die thuis nog speelgoed heeft staan dat een tweede leven verdien, kan in het Venrayse filiaal van AH een speelgoedzak ophalen en deze gevuld daar weer inleveren. Het speelgoed wordt gedoneerd aan Speelgoedbank Venray.

Speelgoedbank Venray zet zich in voor de kinderen van gezinnen waar men op dit moment even geen mogelijkheden heeft om goed speelgoed te kopen. "De speelgoedbank is een groot succes. Sinds onze start op 1 februari hebben we al meer dan 300 kinderen blij kunnen maken," zegt Gerrie Janssen, secretaris van de speelgoedbank.

Joke Halmans, voorzitter van de bank, vult aan: "We zijn erg ingenomen met deze actie en we hopen dat we op deze manier, net als vorig jaar, weer veel speelgoed kunnen inzamelen."

Alle speelgoed is welkom, zolang het maar schoon en compleet is.

De enige uitzondering zijn knuffels en dvd's. "Daarvan hebben we al een grote voorraad opgebouwd, waarmee we nog ruim voldoende vooruit kunnen", zegt Halmans.

Nicole Thomassen, filiaalmanager van Albert Heijn: "Vorig jaar zijn we gestart met de actie Goedzak. Daardoor kon de speelgoedbank een goede start maken. We hopen dat er ook nu weer veel mensen meedoen!"