Loonen: verrast door vragen SP

VENRAY | Wethouder Jan Loonen (CDA) wil nog niet reageren op de SP-vragen over de gang van zaken rond de extra subsidie van 1 miljoen euro voor de schouwburg.

Door Henk Willemssen

"Nee, inhoudelijk kan ik er op dit moment niets over zeggen. Hoe graag ik het ook zou willen", zegt Jan Loonen. "We zijn bezig met de beantwoording. Die gaat eerst naar de gemeenteraad toe. Ik moet het in de goede volgorde doen en het niet eerst de pers inlichten."

De SP zet vraagtekens bij de extra subsidie van 1 miljoen euro voor de schouwburg. Die kreeg de gemeente van de provincie Limburg. Terwijl de financiering van de renovatie, die 5,7 miljoen euro kost, al rond zou zijn.

Loonen wil wel kwijt dat hij verrast is door de vragen. "De SP heeft mij helemaal niets gevraagd. Maar het is natuurlijk hun goed recht om vragen te stellen. Ik ben alleen bezig goede dingen voor Venray en dus ook voor de schouwburg te doen. Ik krijg nu het verwijt dat ik te veel geld voor de schouwburg heb binnengehaald. Nou ja, het is allemaal uit te leggen. Dat zal straks uit de beantwoording wel blijken."